• Jonger dan 28 jaar en geldstress? Niet chill. Geef je op voor ons project ‘Jong Schuldenvrij’!

    Het is normaal om je gestrest te voelen als je schulden hebt. De rekeningen die binnenkomen open je liever niet, want het lukt niet om ze te betalen. Chillen met vrienden zit er ook niet in. Op werk of op school ontstaan soms spanningen. Dat is niet wat je wilt. Wij zijn er om je te helpen. Met ons project Jong Schuldenvrij helpen wij jou om je uitgaven overzichtelijk te maken en je schulden af te lossen. Het maakt niet uit of je wel of geen bijbaan hebt.

  • Aflostermijn bij schuldentraject naar 18 maanden

    Met ingang van 1 juli is de aflostermijn bij een schuldentraject 18 maanden in plaats van 36 maanden. Wil je daar gebruik van maken? Meld je dan nu aan!

  • Samenwonen op proef

    Ontvangt u een uitkering van de RSD? En heeft u plannen om samen te wonen? Dan nodigen wij u uit om mee te doen aan onze pilot ‘Samenwonen op proef’. Lees verder voor meer informatie.

  • Nieuwe locatie voor taallessen in Zeist

    Sinds 1 januari 2022 verzorgt Sagènn de taallessen aan nieuwkomers in de regio. Nu gebeurt dat nog grotendeels op een tijdelijke locatie in de stad Utrecht,
    in combinatie met een leslocatie in Doorn. Deze zomer neemt de taalschool een nieuwe locatie in Zeist in gebruik. Dit wordt de hoofdlocatie, naast de al bestaande locatie in Doorn.

    locatie sagenn
  • Evaluatie: het eerste jaar met de nieuwe Wet Inburgering

    Op 1 januari 2022 werd de nieuwe Wet Inburgering van kracht, waarmee gemeenten verantwoordelijk werden voor de inburgering van nieuwkomers. Wat betekent de nieuwe wet tot nu toe voor inburgeraars en gemeenten?

    Terugblik op het eerste jaar Wet inburgering 2021
  • Ontvangt u wel eens een gift? Tijdelijk een hoger bedrag toegestaan!

    Vanwege de prijsstijgingen van de afgelopen tijd (inflatie), mag u in 2023 een hoger bedrag aan giften ontvangen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw uitkering.

  • Meer kans op werk voor inwoners met psychische kwetsbaarheid

    Gemeenten, UWV en GGZ-organisaties in de regio Midden-Utrecht trekken samen op om inwoners met een psychische kwetsbaarheid meer kans te geven op werk. Ze hebben hiervoor een plan ondertekend dat ervoor moet zorgen dat er meer mensen aan het werk kunnen.

  • Van dakloos naar betaald werk

    Leo (59) is verslaafd geweest en heeft diep in de put gezeten. Met hulp van de RSD vond hij een woning en een betaalde baan in de groenvoorziening. Hoe hij dat gedaan heeft? Lees verder voor zijn verhaal!

  • Krijg je ook vakantiegeld als je in de schuldenregeling zit?

    Het is bijna tijd voor je vakantiegeld! Maar wat kan je hier nu het beste mee doen? En krijg je ook vakantiegeld als je in de schuldenregeling zit?