• Een nieuwe manier van inburgeren

  Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2022 verantwoordelijk voor inburgering van nieuwkomers. Dat bepaalt de nieuwe Wet Inburgering. Voor de gemeenten Bunnik, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist gaat de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) deze taak uitvoeren. Door de nieuwe wet verandert er veel voor de nieuwkomers én de gemeenten.

  Beeldmerk Nieuwe Wet Inburgering
 • Sagènn gaat taalonderwijs Inburgering verzorgen in regio Kromme Rijn Heuvelrug

  In het nieuwe jaar verzorgt taalaanbieder Sagènn het taalonderwijs voor nieuwkomers in de regio Zuid-Oost-Utrecht. Na een aanbesteding door de vijftien gemeenten in de provincie Utrecht kwam taalaanbieder Sagènn als beste uit de bus.

  Logo Sagènn: de kracht van mensen
 • RSD Schuldencampagne van start gegaan

  De RSD is in november een brede schuldencampagne gestart, met name gericht op het netwerk van mensen met schulden. Wie in november bij de Albert Heijn in Bunnik komt, zal ongetwijfeld onze oproep lezen in zijn of haar winkelkarretje “Wacht niet langer als je schulden hebt. Kom in actie!”.

  Weer geen saldo? Wacht niet langer! Uw gemeente biedt gratis hulp bij schulden. Kijk op www.rsdkrh.nl/schulden of bel met 030 692 95 00.
 • Nieuw SchoolWerkcafé helpt jongeren eenvoudig keuzes maken

  “Als je jong bent, is het ongelooflijk moeilijk om keuzes te maken. Zeker op het gebied van school of werk”, zeggen de oprichters van het SchoolWerkCafé, een nieuw initiatief van RMC-Regio Utrecht Zuidoost en het jongerenteam van de RSD. Het SchoolWerkCafé in Zeist helpt hierbij.

 • Lastig... moet ik wel of geen kostgeld vragen aan mijn kinderen?

  Heeft je kind een eigen inkomen? En woont hij of zij nog thuis? Dan heeft je kind relatief veel geld te besteden. Het is dan best redelijk om een bijdrage te vragen in de kosten van het huishouden.

 • Iedere ochtend vragenuur Bijzondere Bijstand en Kinderopvang

  Heeft u vragen over uw aanvraag Bijzondere Bijstand of Kinderopvang? Stel ze dan tijdens ons dagelijkse vragenuur!

 • Basis Maatwerk van start: dromen en doelen realiseren

  Trots staat Naomi achter haar moodboard. Want binnenkort start ze, na vele turbulente jaren, met een door haar vurig gewenste opleiding tot ervaringsdeskundige bij Howie the Harp. “Nu kan ik anderen een stap verder helpen”, vertelt Naomi glunderend.

 • Midden-Utrecht Werkt door live!

  Midden-Utrecht Werkt Door is live. Een nieuwe netwerkorganisatie in de regio Midden-Utrecht voor werknemers en werkgevers die verder willen. Samen zetten we de volgende stap naar werk.

 • Wilt u geen zorgen meer over geldzaken?

  Een bewindvoerder kan deze zorg tijdelijk voor u wegnemen. Neem contact met ons op!