• Nieuwe locatie voor taallessen in Zeist

  Sinds 1 januari 2022 verzorgt Sagènn de taallessen aan nieuwkomers in de regio. Nu gebeurt dat nog grotendeels op een tijdelijke locatie in de stad Utrecht,
  in combinatie met een leslocatie in Doorn. Deze zomer neemt de taalschool een nieuwe locatie in Zeist in gebruik. Dit wordt de hoofdlocatie, naast de al bestaande locatie in Doorn.

  locatie sagenn
 • Evaluatie: het eerste jaar met de nieuwe Wet Inburgering

  Op 1 januari 2022 werd de nieuwe Wet Inburgering van kracht, waarmee gemeenten verantwoordelijk werden voor de inburgering van nieuwkomers. Wat betekent de nieuwe wet tot nu toe voor inburgeraars en gemeenten?

  Terugblik op het eerste jaar Wet inburgering 2021
 • Gaat u met vakantie? Geef dit dan op tijd aan ons door, dank u wel!

  De vakanties staan (bijna) weer voor de deur. Ontvangt u een uitkering van de RSD? En gaat u met vakantie? Geef dit dan op tijd aan ons door. Dit doet u door ons digitale wijzigingsformulier in te vullen. Lees verder voor meer informatie.

 • Ontvangt u wel eens een gift? Tijdelijk een hoger bedrag toegestaan!

  Vanwege de prijsstijgingen van de afgelopen tijd (inflatie), mag u in 2023 een hoger bedrag aan giften ontvangen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw uitkering.

 • Meer kans op werk voor inwoners met psychische kwetsbaarheid

  Gemeenten, UWV en GGZ-organisaties in de regio Midden-Utrecht trekken samen op om inwoners met een psychische kwetsbaarheid meer kans te geven op werk. Ze hebben hiervoor een plan ondertekend dat ervoor moet zorgen dat er meer mensen aan het werk kunnen.

 • Van dakloos naar betaald werk

  Leo (59) is verslaafd geweest en heeft diep in de put gezeten. Met hulp van de RSD vond hij een woning en een betaalde baan in de groenvoorziening. Hoe hij dat gedaan heeft? Lees verder voor zijn verhaal!

 • Krijg je ook vakantiegeld als je in de schuldenregeling zit?

  Het is bijna tijd voor je vakantiegeld! Maar wat kan je hier nu het beste mee doen? En krijg je ook vakantiegeld als je in de schuldenregeling zit?

 • “Zadelpijn is het moeilijkste woord”

  Kamil* vluchtte 4 jaar geleden vanuit Tsjetsjenië. Inmiddels heeft hij met behulp van de RSD, de nodige stabiliteit in zijn leven gekregen. En kort geleden kreeg hij een vast contract bij een fietsenzaak in Doorn waar hij werkt! Hoe Kamil dat gedaan heeft? Lees verder!

 • Schuldregeling en uw Vrij te laten bedrag (VTLB)

  Zit u in een schuldhulptraject? En heeft u te maken met een Vrij te Laten Bedrag? (VTLB) Dan is het belangrijk om te weten dat er per 1 januari 2023 veel veranderd is!