Voor iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, is er sinds 1 januari 2015 de Participatiewet. Deze wet is er om zoveel mogelijk mensen, met of zonder arbeidsbeperking, werk te laten vinden.
Het is de bedoeling om de periode waarin u afhankelijk bent van een bijstandsuitkering, zo kort mogelijk te houden. Daarom kijken we samen met u naar de mogelijkheden om u zo snel mogelijk naar werk te begeleiden zodat u weer voor uw eigen inkomen kunt zorgen.

Aan de slag

Wanneer u een beroep doet op een bijstandsuitkering , vragen wij ook iets van u terug. Uw tegenprestatie bestaat eruit dat u actief probeert zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Dit betekent dat u moet solliciteren en andere activiteiten onderneemt om betaald werk te vinden. U accepteert werk als u dit aangeboden krijgt, ook als het deeltijdwerk of tijdelijk werk is. Bent u jonger dan 27 jaar? Dan gelden er speciale regels en een andere procedure voor u.  

Oók bij een arbeidsbeperking

Ook wanneer u een arbeidsbeperking heeft, bieden wij u een traject richting werk aan. In dit traject houden we rekening met uw mogelijkheden. Mocht u door lichamelijke of psychische klachten niet in staat zijn om te werken, dan kan een medische keuring of indicatie bij het UWV worden aangevraagd.

Vragen?

Wilt u meer weten over de Participatiewet of de begeleiding die wij u kunnen bieden? Neem contact met ons op. Samen met u gaan we opzoek naar de begeleiding die bij u past. U kunt ons iedere werkdag bellen tussen 08.00 – 17.00 uur op het nummer (030) 692 95 00, of langskomen aan het Rond 6e in Zeist.