• Informatieavond raadsleden Regionale Sociale Dienst

  Op 11 mei organiseerde de RSD een informatiebijeenkomst voor gemeenteraadsleden, uit Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Zij waren welkom op ons kantoor voor een kennismaking met het werk en de dienstverlening van de RSD, informatieve sessies over deeltaken en ontmoeting tijdens een netwerkborrel.

 • RSD rond Hemelvaart gesloten

  Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei is de RSD gesloten.

 • Start van de nieuwe Module Arbeidsmarkt en Participatie

  De Nederlandse arbeidsmarkt is voor veel nieuwkomers anders dan in hun land van herkomst, van omgangsvormen op de werkvloer tot het solliciteren. Om hen een goede start te geven bieden we in het nieuwe stelsel de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) aan. Die module start in mei. Ook nieuwkomers die inburgeren in het oude stelsel kunnen dan deelnemen.

 • Praatplaat: inburgering in 9 stappen

  Het inburgeringstraject zichtbaar in één oogopslag. Dat is het doel van een nieuwe praatplaat, die nu is te downloaden. Handig als ondersteuning tijdens het gesprek met een inburgeraar, en overzichtelijk voor wie zelf moet inburgeren. Waar sta je in het proces en welke onderdelen kun je nog verwachten?

 • In gesprek met werkcoach Israa

  Israa al Dalou is werkcoach binnen Team Inburgering. De nadruk op werk in de nieuwe wet is een goede zaak, maar niet altijd makkelijk voor nieuwkomers, merkt ze. “Als werkcoach help ik mensen om de nieuwe situatie te accepteren en nieuwe kansen te zien.”

 • Krijg je ook vakantiegeld als je in de schuldenregeling zit?

  Het is bijna tijd voor je vakantiegeld! Maar wat kan je hier nu het beste mee doen? En krijg je ook vakantiegeld als je in de schuldenregeling zit?

 • Energietoeslag voor lagere inkomens

  De kosten voor energie zijn flink gestegen. Daarom heeft het kabinet eind vorig jaar al aangekondigd dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag krijgen.

 • Hoe lang bewaar je je financiële administratie?

  Je bent niet wettelijk verplicht om je administratie te bewaren. Maar er zijn zeker goede redenen om dit wel te doen!

 • Perspectief voor de lange termijn

  Wat maakt het nieuwe inburgeringsstelsel nou écht anders dan het oude? Daarover hebben de schrijvers van een nieuw beleidskader nagedacht. Want de nieuwe Wet Inburgering laat veel ruimte voor een eigen invulling.