• Even voorstellen: klantregisseur Rachida

  Rachida werkt samen met jonge inburgeraars aan hun toekomst in Nederland. Als klantregisseur maakt ze een plan op maat voor hun inburgering.

 • Informatie verhoging energietoeslag

  De energietoeslag is een tegemoetkoming van € 800,- voor huishoudens met een laag inkomen. De regering heeft in juli gezegd dat de energievergoeding wordt verhoogd van € 800 naar € 1.300. Het is nog niet duidelijk hoe die aanvullende regeling eruit gaat zien.

 • Alle kinderen een zwemdiploma!

  Zwemles voor kinderen is ontzettend belangrijk, maar ook erg duur. Vaak zijn er regelingen via de gemeente beschikbaar, die het mogelijk maken de zwemlessen te betalen. Maar het kan ook zijn dat uw kind net buiten deze regeling valt. Of dat er andere financiële problemen zijn. In dat geval kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur u misschien helpen met de tijdelijke actie 'Alle kinderen een zwemdiploma!'.

 • “Wat als ik deze keer wel win?”

  Het kan verleidelijk zijn om schulden proberen op te lossen door mee te doen aan één of meerdere kansspelen. De kans dat u ook echt een (groot) bedrag wint, is erg klein. Uiteindelijk verliest u geld in plaats van dat u er geld mee verdient. Bespaar uzelf deze stress en pak uw schulden op een andere manier aan!

 • Met PIP op zak klaar voor de taalles

  Meezar Alali ondertekende vorige maand zijn persoonlijke Plan Inburgering en Participatie, ofwel PIP. Daarmee is hij de eerste in de regio Kromme Rijn Heuvelrug die gaat inburgeren in het nieuwe stelsel. Inmiddels is hij begonnen met zijn taallessen bij Sagènn.

 • Wil jij je weer energiek voelen? Zet dan samen met ons de eerste stap!

  Heb je weinig fut en kun je wel wat energie gebruiken? Maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Kun je hierbij wel wat ondersteuning gebruiken? Maak dan gebruik van onze Vitaliteitscoach!

 • Heeft u geldzorgen? Team ‘Vroeg in Actie’ helpt!

  Heeft u geldzorgen? Of loopt u achter met uw betalingen? Dan is het vaak moeilijk om hulp te zoeken. En het is juist zo belangrijk om snel hulp te krijgen! Het team 'Vroeg in Actie' helpt!

  VroegInActie
 • Informatieavond raadsleden Regionale Sociale Dienst

  Op 11 mei organiseerde de RSD een informatiebijeenkomst voor gemeenteraadsleden, uit Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Zij waren welkom op ons kantoor voor een kennismaking met het werk en de dienstverlening van de RSD, informatieve sessies over deeltaken en ontmoeting tijdens een netwerkborrel.

 • Start van de nieuwe Module Arbeidsmarkt en Participatie

  De Nederlandse arbeidsmarkt is voor veel nieuwkomers anders dan in hun land van herkomst, van omgangsvormen op de werkvloer tot het solliciteren. Om hen een goede start te geven bieden we in het nieuwe stelsel de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) aan. Die module start in mei. Ook nieuwkomers die inburgeren in het oude stelsel kunnen dan deelnemen.