• Schuldregeling en uw Vrij te laten bedrag (VTLB)

  Zit u in een schuldhulptraject? En heeft u te maken met een Vrij te Laten Bedrag? (VTLB) Dan is het belangrijk om te weten dat er per 1 januari 2023 veel veranderd is!

 • Training 'Minder stress' helpt statushouders succesvoller te zijn

  "Statushouders hebben vaak een verleden van stress en spanning, waardoor het voor hen lastig is om volop mee te kunnen doen met onze maatschappij. De training 'Minder stress' geeft tips en trucs om minder spanning te ervaren. Hierdoor lukt het vaak beter om bijvoorbeeld te studeren of een baan te vinden." vertelt Houda, regisseur Werk bij de RSD.

 • Een financieel extraatje met ‘Onder de pannen’

  Woont u in de gemeente De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug of Zeist? En heeft u een kamer over? Kunt u wel een financieel extraatje gebruiken? Dan is er goed nieuws!

 • Opnieuw beginnen in veiligheid

  “Het land van de vrijheid”, zo noemt Hatice ons land. In 2018 kwam ze als politieke vluchteling naar Nederland. Eenmaal hier wilde ze zo snel mogelijk integreren. Vanuit de afdeling Inburgering werd Hatice een jaar lang begeleid, via het coachingsproject Zorg Ontzorgd. Inmiddels is Hatice gestart op de IT-afdeling van de ABN AMRO!

 • Ontvangt u wel eens een gift? Tijdelijk een hoger bedrag toegestaan!

  Vanwege de prijsstijgingen van de afgelopen tijd (inflatie), mag u in 2023 een hoger bedrag aan giften ontvangen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw uitkering.

 • Wijziging kostendelersnorm per 1 januari 2023

  Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan kan het aantal huisgenoten die bij u wonen, van invloed zijn op de hoogte van uw uitkering. Vanaf 1 januari 2023 veranderen de regels voor kostendelers.

 • Energievergoeding 2022 en 2023

  Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien dit jaar een bedrag van € 1300,- (per huishouden) voor hoge energiekosten krijgen. En hoe zit het eigenlijk met de energievergoeding in 2023? Lees meer!

 • Mijn droom achterna!

  De Egyptische Marleen droomt van een eigen bedrijf als accountant of financieel controller. Met de hulp van de RSD is ze dicht bij het verwezenlijken van haar droom gekomen. Hoe ze dat gedaan heeft? Lees hier het verhaal van Marleen.

 • Tips voor de dure decembermaand

  De maand december is een maand waarin uw uitgaven vaak net iets hoger zijn dan in de andere maanden van het jaar. Wij geven u graag bespaartips voor de dure decembermaand.