De Regionale Cliëntenraad (RCR KRH) is een onafhankelijke raad die de belangen vertegenwoordigt van cliënten die een inkomen ontvangen van, of op een andere wijze te maken krijgen met de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD KRH). 

Onze cliëntenraad is samengesteld uit vertegenwoordigers van de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik en De Bilt-Bilthoven. Wij kiezen zelf een onafhankelijke voorzitter en dragen deze voor aan het Algemeen Bestuur van de RSD. Dit doen wij ook met de overige leden van de raad.

Wij maken elk jaar een werkplan met onderwerpen die van belang zijn voor onze cliënten zoals werk en inkomen, schulden, beschut werk, re-integratie, bejegening en regelingen voor ondernemers.

Met het management van de RSD overleggen we iedere twee maanden en brengen we gevraagd en ongevraagd advies uit. Twee keer per jaar vergaderen we met het Algemeen Bestuur van de RSD.

Onze cliëntenraad neemt ook deel aan de Utrechtse Werktafel die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de gemeenten Bunnik, De Bilt-Bilthoven, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. De Utrechtse Werktafel is het Regionaal Werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. Zij verbindt werkgevers in de regio met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Onze cliëntenraad behandelt geen individuele klachten. Komen bepaalde klachten echter veelvuldig voor, dan gaan we hierover in gesprek met de RSD.

Meer weten of lid worden?

Meer informatie vind u op onze website.