Het is normaal om je gestrest te voelen als je schulden hebt. De rekeningen die binnenkomen open je liever niet, want het lukt niet om ze te betalen. Chillen met vrienden zit er ook niet in. Op werk of op school ontstaan soms spanningen. Dat is niet wat je wilt. Wij zijn er om je te helpen. Met ons project Jong Schuldenvrij helpen wij jou om je uitgaven overzichtelijk te maken en je schulden af te lossen. Het maakt niet uit of je wel of geen bijbaan hebt. 

Wanneer kun jij je aanmelden voor 'Jong Schuldenvrij'?

  • Als je tussen de 18 en 27 jaar bent.
  • Als je in één van deze gemeenten woont: Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede of Zeist.
  • Als je vragen of zorgen over geld of schulden hebt. Het maakt niet uit hoe groot jouw schuld is. 

Wat levert onze hulp jou op?

  • Je krijgt overzicht over jouw financiën;
  • Je lost jouw betaalachterstanden en schulden op. Zo heb jij straks een opgeruimde mailbox of brievenbus die je geen stress meer geeft.
  • Je leert hoe je met geld moet omgaan. Daardoor kan je jouw zorgverzekering en telefoonrekening betalen én leuke dingen doen met vrienden. Dat is winst, toch?
  • Een plan van aanpak waarin jouw doelen en dromen voor de toekomst het belangrijkst zijn. Wil je graag een opleiding starten of een leuke (bij)baan vinden? Tijd om dit te fixen. Onze jongerencoach gaat je helpen.

Welke hulp goed bij jou past, beslissen we samen.

Ik heb heel veel schulden. Kan ik dan wel geholpen worden? 

Ja! Het maakt niet uit hoeveel schulden je hebt: we gaan graag samen jou aan de slag om het te fixen. 

Kost het geld? 

Nee. Deelnemen aan het project is gratis.

Vertellen jullie dit aan mijn ouders of verzorgers? 

Nee. Alles wat je met ons deelt, is strikt vertrouwelijk.

Dromen en doelen binnen handbereik

Michelle Brouwer, schulddienstverlener van de RSD, is één van de schulddienstverleners die zich bezig houdt met dit project. “Naast het oplossen van de schulden, kunnen jongeren ook blijven werken aan de dromen en doelen die ze hadden, vóórdat er schulden waren” zegt Michelle.

“Bij dit project lossen we, na de aanmelding, zo snel mogelijk de schulden op met een krediet. Neem je als jongere deel aan het project, dan hoef je dit krediet maar gedeeltelijk terug te betalen. Het andere deel van het krediet lost de RSD af. Voorwaarde is wel dat je de vooraf afgesproken doelen en mijlpalen hebt behaald. Zo kun je als jongere bijvoorbeeld starten met een opleiding die je al heel lang wilt volgen, terwijl tegelijkertijd de schulden worden opgelost.”

Doe jij mee? Meld je nu aan!

Je kan je op twee manieren aanmelden: met je smartphone door onze collega's te appen of te bellen, of door het contactformulier in te vullen. Kies welke manier jij het fijnste vindt. 

1. Onze collega's appen of bellen 

De collega's die hieronder staan kan je appen of bellen. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Zijn ze niet bereikbaar door vakantie? Je kunt ook ons algemene nummer bellen: 030 692 95 00.

2. Het contactformulier invullen

Je kunt ook het contactformulier invullen. We bellen je dan zo snel mogelijk voor een afspraak. 

We helpen je graag!