Belangrijk bericht voor bezoekersEnergietoeslag 2023

De Tweede Kamer heeft op 21 september over het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 gestemd. Wij verwachten dat het niet lang meer duurt voordat er meer duidelijkheid is. Zodra bekend is wat de nieuwe regeling inhoudt, zal de aanvraagmogelijkheid van de Energietoeslag 2023 zo snel mogelijk worden opengesteld via onze website. In 2024 komt er geen nieuwe energietoeslag.

Schulden

Schulden

Heeft u achterstand in betaling of schulden? Of heeft u vragen of zorgen over geld? Wij helpen u graag bij het zoeken naar een passende oplossing. Hoe eerder u hulp inroept, des te meer er mogelijk is. Wanneer u zich aanmeldt voor schulddienstverlening, dan kijken we samen naar uw financiële situatie en begeleiden we u naar een oplossing.

Hulp bij geldzorgen

Hoe voorkomt u schulden? Wat te doen bij een betaalachterstand? Of heeft u andere zorgen over geld? Wij staan voor u klaar!

Ik wil hulp bij mijn geldzorgen

In dit filmpje(externe link) vertellen we over wat schulddienstverlening voor u kan betekenen. Het filmpje is ook in het Engels(externe link) en Arabisch(externe link) beschikbaar.

Crisissituaties

Dreigende woningontruiming of afsluiting van energie en water? In een crisissituatie is het belangrijk dat u direct contact met ons opneemt! Dat kan via telefoonnummer 030 - 692 95 00.

In de volgende situaties is er sprake van een crisis:

  • Een (dreigende) woningontruiming. De ontruimingsdatum moet bekend zijn;
  • Een (dreigende) energie-afsluiting (gas en elektra). De aankondigingsbrief moet in uw bezit zijn;
  • Een (dreigende) afsluiting van water. De aankondigingsbrief moet in uw bezit zijn.

Bent u in één van de genoemde situaties terecht gekomen? Bel ons dan zo snel mogelijk op telefoonnummer 030 692 95 00. Vermeld bij uw aanmelding in welke crisis u terecht bent gekomen.

Vroegsignalering

Heeft u geldproblemen? Of loopt u achter met uw betalingen? Dan is het vaak moeilijk om hulp te zoeken. En het is juist zo belangrijk om snel hulp te krijgen! Want geldproblemen kunnen grote gevolgen hebben. Het team 'Vroeg in Actie' biedt hulp aan mensen met geldproblemen, óók als ze daar niet specifiek om gevraagd hebben. Vroegsignalering noemen we dat.

Loopt u achter met betalen?

Heeft u een betalingsachterstand van huur, energie of water? Of loopt u achter met het betalen van uw zorgverzekeraar? Woningcorporaties, energie- en waterleveranciers en zorgverzekeraars geven deze betalingsachterstanden door aan ons, het team 'Vroeg in Actie', zodat wij u hulp kunnen aanbieden. U kunt van ons dan een sms-bericht, een e-mail, een brief of een huisbezoek verwachten. We kijken dan, samen met u, hoe u het beste geholpen kunt worden.

Meer informatie

Schulddienstverlening voor ondernemers

Bent u ondernemer met financiële problemen? Is het onzeker of u door kunt gaan met uw bedrijf of bent u misschien al gestopt? Ook dan kunt u bij ons terecht voor hulp. Wij werken nauw samen met het Ondernemersteam van de RSD.

Herkent u één of meer van onderstaande situaties? Dan is het belangrijk dat u in actie komt:

  • U heeft zakelijke schulden die u niet meer kunt betalen
  • U heeft achterstand bij de betaling van uw privé vaste lasten, zoals de huur of de zorgverzekering
  • U heeft overige onbetaalde privé rekeningen
  • De boekhouding is niet op orde en u hebt geen geld om dit op korte termijn te realiseren
  • De belastingaangiften zijn niet op tijd ingediend en u heeft ambtshalve aanslagen ontvangen
  • U wordt voortdurend benaderd door schuldeisers en/of deurwaarders
  • De schuldeisers dreigen met het aanvragen van uw faillissement

Neem contact op met een professionele schulddienstverlener

NVVK

Wij zijn lid van de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, de NVVK en werken volgens de gedragscode schuldregeling NVVK.