• “Zadelpijn is het moeilijkste woord”

    Kamil* vluchtte 4 jaar geleden vanuit Tsjetsjenië. Inmiddels heeft hij met behulp van de RSD, de nodige stabiliteit in zijn leven gekregen. En kort geleden kreeg hij een vast contract bij een fietsenzaak in Doorn waar hij werkt! Hoe Kamil dat gedaan heeft? Lees verder!

  • Schuldregeling en uw Vrij te laten bedrag (VTLB)

    Zit u in een schuldhulptraject? En heeft u te maken met een Vrij te Laten Bedrag? (VTLB) Dan is het belangrijk om te weten dat er per 1 januari 2023 veel veranderd is!

  • Training 'Minder stress' helpt statushouders succesvoller te zijn

    "Statushouders hebben vaak een verleden van stress en spanning, waardoor het voor hen lastig is om volop mee te kunnen doen met onze maatschappij. De training 'Minder stress' geeft tips en trucs om minder spanning te ervaren. Hierdoor lukt het vaak beter om bijvoorbeeld te studeren of een baan te vinden." vertelt Houda, regisseur Werk bij de RSD.

  • Een financieel extraatje met ‘Onder de pannen’

    Woont u in de gemeente De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug of Zeist? En heeft u een kamer over? Kunt u wel een financieel extraatje gebruiken? Dan is er goed nieuws!

  • Opnieuw beginnen in veiligheid

    “Het land van de vrijheid”, zo noemt Hatice ons land. In 2018 kwam ze als politieke vluchteling naar Nederland. Eenmaal hier wilde ze zo snel mogelijk integreren. Vanuit de afdeling Inburgering werd Hatice een jaar lang begeleid, via het coachingsproject Zorg Ontzorgd. Inmiddels is Hatice gestart op de IT-afdeling van de ABN AMRO!

  • Wijziging kostendelersnorm per 1 januari 2023

    Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan kan het aantal huisgenoten die bij u wonen, van invloed zijn op de hoogte van uw uitkering. Vanaf 1 januari 2023 veranderen de regels voor kostendelers.

  • Mijn droom achterna!

    De Egyptische Marleen droomt van een eigen bedrijf als accountant of financieel controller. Met de hulp van de RSD is ze dicht bij het verwezenlijken van haar droom gekomen. Hoe ze dat gedaan heeft? Lees hier het verhaal van Marleen.

  • Nu beschikbaar: folder over financieel ontzorgen

    Tijdens de eerste maanden van de inburgering van asielmigranten biedt de Regionale Sociale Dienst (RSD) ondersteuning bij het regelen van geldzaken. We noemen dit financieel ontzorgen.

  • Praatplaat voor gezinsmigranten in Nederlands en Engels

    De praatplaat voor gezinsmigranten maakt alle stappen van de inburgering in één oogopslag duidelijk.