Heeft u geldproblemen? Of loopt u achter met uw betalingen? Dan is het vaak moeilijk om hulp te zoeken. En het is juist zo belangrijk om snel hulp te krijgen! Want geldproblemen kunnen grote gevolgen hebben. Het team 'Vroeg in Actie' biedt hulp aan mensen met geldproblemen, óók als ze daar niet specifiek om gevraagd hebben. Vroegsignalering noemen we dat.

Loopt u achter met betalen?

Heeft u een betalingsachterstand van huur, energie of water? Of loopt u achter met het betalen van uw zorgverzekeraar?

VroegInActie

Woningcorporaties, energie- en waterleveranciers en zorgverzekeraars geven deze betalingsachterstanden door aan ons, het team ‘Vroeg in Actie’, zodat wij u hulp kunnen aanbieden. U kunt van ons dan een sms-bericht, een e-mail, een brief of een huisbezoek verwachten. We kijken dan, samen met u, hoe u het beste geholpen kunt worden.

U kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen

U hoeft natuurlijk niet te wachten totdat u door ‘Vroeg in Actie’ wordt benadert. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch via 06 - 42 51 41 30, maar ook via de mail: info@vroeginactie.nl.

Hoe zit het eigenlijk met de privacy van mijn gegevens?

Signalen over betalingsachterstand worden via een beveiligd automatiseringssysteem aan ons door gegeven. De volgende gegevens worden gedeeld: uw naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. Ook wordt er informatie verstrekt over de hoogte en de periode van de betalingsachterstand. Alleen onze hulpverleners van ‘Vroeg in actie’ kunnen uw gegevens inzien.

Wanneer u hulp aangeboden krijgt, kiest u zelf of u dit wilt of niet. Als u de hulp accepteert, maakt de hulpverlener afspraken met u over de verwerking van uw gegevens. Accepteert u de hulp niet? Dan laat de hulpverlener dit weten aan de organisatie die de achterstanden heeft gemeld. Ook stopt de hulp dan. We gebruiken uw gegevens nergens anders voor. Na maximaal een half jaar worden de gegevens vernietigd.

Wilt u meer weten over hoe wij omgaan met uw privacy of hoe u een beroep kunt doen op uw privacy rechten? Lees het op onze privacy pagina.

Wilt u niet dat het team 'Vroeg in Actie' de gegevens van uw betalingsachterstanden krijgt?

Met ingang van 1 januari is uw energie- en waterleverancier wettelijk verplicht om betalingsachterstanden aan ons door te geven. Uw verhuurder geeft de achterstanden door omdat dit is afgesproken met de gemeente. Uw verhuurder heeft u laten weten dat zij de achterstanden aan ons doorgeven. Wilt u dit niet? Geef dit dan aan bij uw verhuurder.

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch (tel. 06 - 42 51 41 30), als via de mail: info@vroeginactie.nl.