Zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst in de premiekosten van uw zorgverzekering. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen en uw woonsituatie.

Hoe meer u verdient, hoe lager de zorgtoeslag. Is uw inkomen hoger dan de grens die Belastingdienst hanteert, dan kunt u geen zorgtoeslag krijgen. U komt ook niet in aanmerking als u meer vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) heeft dan is toegestaan. Bezoek de website van de Belastingdienst voor actuele informatie over de voorwaarden.

De zorgtoeslag is een voorschot. Aan de hand van uw inkomen en vermogen beoordeelt de Belastingdienst pas achteraf definitief uw recht op zorgtoeslag. Als u zorgtoeslag ontvangt en uw financiële situatie of gezinssituatie verandert, kan dit gevolgen hebben voor uw zorgtoeslag. Wij adviseren u veranderingen meteen aan de Belastingdienst door te geven.

Hoe vraagt u het aan?

Voor het aanvragen van zorgtoeslag kunt u contact opnemen met de Belastingdienst. Dit kan via de website van de Belastingdienst of telefoonnummer 0800 - 0543.