Wat is een werkervaringsplek?

Een werkervaringsplek is een opstap naar een baan. Met behoud van uitkering doet u werkervaring op bij een werkgever om uw kansen op een betaalde baan te vergroten. Het is een effectief middel om nieuwe werkervaring op te doen binnen een bepaald beroep of vakgebied. Soms is het mogelijk  tijdens het op doen van deze werkervaring, tegelijkertijd een opleiding volgen. Vraag uw vaste contactpersoon naar de mogelijkheden.

Meerwaarde

Een werkervaringsplek biedt u de mogelijkheid om eigen kwaliteiten te tonen binnen een bedrijf en deze verder te ontwikkelen. Als het bevalt is de kans aanwezig dat er een betaalde baan uit voortkomt. Als dit niet zo is, dan heeft u wel extra ervaring die van pas komt bij sollicitaties in de toekomst. Ook kan het u een positieve referentie opleveren.

Voorbeelden van werkervaringsplekken

Binnen de regio heeft de RSD beschikking tot verschillende soorten werkervaringsplekken binnen uiteenlopende vakgebieden en branches.  

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op, via (030) 692 95 00 of via het directe nummer van uw contactpersoon. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons contactformulier.