Er valt weer een betalingsherinnering op de deurmat. U wordt er moedeloos van. Wat nu? Wat u in elk geval niet moet doen is aanmaningen negeren. Ze gaan er niet weg van en het verschuldigde bedrag wordt alleen maar hoger.

Maak een betalingsplan

Door een betalingsplan te maken zet u uw inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rij. Het invullen van een jaaroverzicht kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. Bepaal welk bedrag u per maand kunt missen om uw schulden af te betalen. Dit bedrag is de basis van de betalingsregeling die u gaat treffen. Wees realistisch, zodat het ook daadwerkelijk lukt om de schulden af te lossen.

Tip: de website http://www.zelfjeschuldenregelen.nl/ helpt u met het maken van een betalingsplan. Ook vindt u er voorbeelden van brieven die u naar uw schuldeisers kunt sturen.

Tref een betalingsregeling

Neem altijd contact op met het bedrijf of de organisatie waar u aan moet betalen. Spreek een betalingsregeling af en houd u daaraan. Dit klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Want u heeft ook vaste lasten. En u moet boodschappen doen. Let op dat u geen afspraken maakt die u niet kunt nakomen.

Lukt het niet? Neem contact met ons op!

Werkt uw schuldeiser niet mee aan een betalingsregeling? Dan heeft u alles geprobeerd om uw betaalachterstand zelf op te lossen, maar is het helaas niet gelukt. Laat in elk geval schulden nooit oplopen. Kom in actie en zet die eerste stap. Neem contact op met één van onze medewerkers. Zij helpen u graag. We bekijken graag samen de mogelijkheden om uw betaalachterstand op te lossen. Zo voorkomt u dat uw schuldeiser een incassoprocedure gaat opstarten.