Heeft u een uitkering aangevraagd? Dan is het mogelijk om een voorschot aan te vragen. Dit kunt u doen, vier weken nadat u zich gemeld heeft voor een uitkering. Het voorschot geven we in de vorm van een renteloze lening. Een voorschot bedraagt maximaal 90% van de bijstandsuitkering die u heeft aangevraagd. Bij de berekening van de hoogte van het voorschot houdt de RSD rekening met uw inkomsten en eventuele kortingen.

Hoe kan ik een voorschot aanvragen?

Voor het aanvragen van een voorschot kunt u ons bellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur bereikbaar via het nummer (030) 692 95 00. U kunt natuurlijk ook het directe nummer van uw contactpersoon bellen.

Terugbetaling voorschot

Het voorschot is een lening die u moet terugbetalen. Meestal wordt het bedrag in één keer verrekend met uw eerste bijstandsuitkering. Als u hierdoor te weinig geld overhoudt, kan de RSD een afbetalingsregeling met u treffen, zodat u het bedrag in delen kunt terugbetalen.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de RSD. Dit kan telefonisch via het nummer 030 – 692 95 00 of via de mail: info@rsdkrh.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.