Iedereen heeft z’n eigen verhaal. Misschien is de stap naar (vrijwilligers)werk te groot, maar kan iemand wel op een andere manier meedoen in de maatschappij. Als Regionale Sociale Dienst zoeken we samen met onze klanten naar de mogelijkheden om actief te worden. We begeleiden hen daarbij, waar nodig samen met onze maatschappelijke partners in de regio.

Wat heeft iemand nodig om zich te kunnen ontwikkelen en grip te krijgen op zijn situatie? En welke partij kan daarin het beste ondersteunen? Die vragen staan centraal bij ons team Activering. Misschien wil iemand meer sociale contacten, maar is mobiliteit een belemmering. Misschien vindt iemand vanwege stress geen ruimte voor de financiële administratie. Aan de hand van de specifieke situatie en behoefte bieden we passende begeleiding. Onze regisseurs werken daarbij nauw samen met de wijkteams en welzijnspartijen in de regio.

Magazine: Meedoen is maatwerk

Wilt u meer lezen over het werk van team Activering en onze maatschappelijke partners? In juli 2022 publiceerden we hierover een magazine vol verhalen van professionals én inwoners.

Naar het magazine(externe link)