Het is bijna tijd voor je vakantiegeld! Maar wat kan je hier nu het beste mee doen? En krijg je ook vakantiegeld als je in de schuldenregeling zit? Stel, je laat het geld op je rekening staan. Je doet boodschappen, koopt en bestelt wat spullen en denkt je vakantiegeld te bewaren voor later dit jaar of volgend jaar. Maar na een tijdje kom je erachter dat je vakantiegeld op is. Hoe? Waaraan? Je hebt geen idee. Zonde toch? Jammer van je extra geld.

Tips
Voorkom dit, door nu alvast te bedenken wat je met je vakantiegeld gaat doen. Doe dat direct, zodra het geld op je rekening is gestort. Er zijn veel opties. We noemen er een paar:

  • Zit je in een schuldregeling? Dan heeft je schuldhulpverlener het vakantiegeld besproken met je bij de start van een regeling. Is dit niet meer duidelijk voor je? Vraag dit dan even na bij je schuldhulpverlener! 
  • Sta je regelmatig rood bij de bank? Gebruik je vakantiegeld hiervoor en voorkom rood staan in de toekomst. Banken rekenen heel veel rente, zonde van je geld.
  • Heb je achterstallige betalingen? Gebruik je vakantiegeld om deze te betalen. Betalen moet toch en het geeft rust om dat gedaan te hebben. Het kan je boetes en extra kosten schelen in de toekomst.
  • Heb je een buffer voor onvoorziene uitgaven? Een buffer geeft rust. Wanneer er iets kapot gaat en vervangen moet worden of je hebt een andere onverwachte uitgave dan heb je daar geen financiële stress van. Zet je vakantiegeld op je spaarrekening en hou deze als buffer.
  • Heb je alles op orde? En je vakantiegeld is nog steeds extra? Zet dit op een spaarrekening en laat het staan totdat je iets vindt waar je het aan uit wilt geven.

Bedenk nu alvast wat je met je vakantiegeld wilt doen. Dit kan veel rust bieden en stress voorkomen!

Meer weten?

Maak een afspraak via telefoonnummer 030 – 692 95 00 en kom bij ons langs. Of check onze website: www.rsdkrh.nl/schulden. Wij helpen u graag.