Heb je een afstand tot de arbeidsmarkt vanwege bijvoorbeeld een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking? Of maak je onderdeel uit van de doelgroep Banenafspraak? Of behoor je misschien tot de groep jongeren die doorstroomt vanuit het Praktijkonderwijs of het Voortgezet Speciaal Onderwijs naar werk? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor Jobcoaching. Wat dat is het hoe dat werkt, vertellen we hieronder.

Wat is jobcoaching?

Met jobcoaching word je op de werkvloer begeleid door een jobcoach. Jobcoaching heeft als doel dat je na een periode van begeleiding, zelfstandig kunt functioneren in je werk. De jobcoach helpt jou daarbij, of helpt jou bij het aanleren van kennis en vaardigheden. Maar ook bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een werkritme. Niet iedereen komt voor jobcoaching in aanmerking. Jobcoaching is echt bedoeld voor personen die zonder jobcoaching niet zelfstandig kunnen werken of hun werk kunnen behouden.

Wil je in aanmerking komen voor jobcoaching?

Dat kan. Je moet dan wel rekening houden met het volgende:

  • Je moet een regulier (‘gewoon’) dienstverband hebben van minimaal 6 maanden, waarbij je 12 uur of meer per week werkt. Of:
  • Je hebt een proefplaatsing met de bedoeling dat je daarna een contract krijgt van minimaal 6 maanden. Of:
  • Je hebt een BBL (beroeps begeleidende leerweg) dienstverband.

Aanvragen jobcoaching

Wil je jobcoaching aanvragen, omdat je zonder jobcoaching niet zelfstandig kunt werken, en voldoe je aan één van de voorwaarden die hierboven genoemd worden? Neem dan contact op met de RSD via telefoonnummer 030 – 692 95 00 of mail naar werkroute@rsdkrh.nl. Dan helpen we je verder op weg!