Formulierenbrigade

In Nederland hebben we wetten, regels en voorzieningen. Daar horen vaak ook formulieren bij. Veel mensen vinden het moeilijk formulieren in te vullen of de administratie goed te organiseren. De Formulierenbrigade helpt u hier graag kosteloos bij. De Formulierenbrigade bestaat uit vrijwilligers; zij ondersteunen mensen met hun thuisadministratie en het invullen van de meest voorkomende (digitale) formulieren.

Formulieren invullen

Heeft u formulieren om in te vullen? Bijvoorbeeld van de gemeente of een andere organisatie? Dit kan erg ingewikkeld zijn. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen u graag om alles goed in te vullen.

Belastingaangifte

Heeft u moeite met uw belastingaangifte? Wanneer u over een DigiD beschikt kan de Formulierenbrigade u helpen om de aangifte goed in te vullen. Vanaf 1 maart 2024 kunt weer bij de Formulierenbrigade terecht voor hulp bij het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting. Het is wel nodig om hier een afspraak voor te maken. Hiervoor kunt u bellen met het nummer 030 - 692 95 00.

Toeslagen Belastingdienst

Heeft u vragen over toeslagen van de Belastingdienst, zoals:

  • huurtoeslag 
  • zorgtoeslag 
  • kindgebonden budget of
  • kinderopvangtoeslag

Dan kunt u het beste even contact opnemen met de Sociaal Raadslieden. Woont u in de gemeente Zeist, Utrechtse Heuvelrug, de Bilt of Bunnik? Dan kunt u langsgaan bij Bergweg 1 in Zeist of bellen met het nummer 030 - 692 42 35. Woont u in de gemeente Wijk bij Duurstede? Dan kunt u contact opnemen met de Stichting Binding (Steenstraat 14a), telefoonnummer 0343 - 473 070.

Administratie ordenen

Is uw administratie een enorme berg papier? Kunt u niets meer vinden? Heeft u het overzicht niet meer? Een nette administratie geeft inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Het helpt om schulden te voorkómen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade kunnen u helpen om uw administratie te ordenen.

Aanvragen DigiD

Logo DigiD

Veel (overheids)organisaties werken op websites met DigiD. Een DigiD is uw digitale legitimatiebewijs. Zo weten deze organisaties dat ze echt met u te maken hebben. Heeft u geen DigiD-code, vraag deze dan aan via DigiD.nl. U kunt hier lezen hoe u dat kunt doen. 
Wanneer u behoefte heeft aan hulp bij het aanvragen van een DigiD helpt de Formulierenbrigade u graag.

DigiD aanvragen voor iemand anders?

Wilt u voor iemand anders een DigiD aanvragen? Dan kunnen we u alleen helpen als u een schriftelijke machtiging van deze persoon bij zich heeft. De schriftelijke machtiging staat hieronder. Ook moet u een kopie van het paspoort van de persoon voor wie u een DigiD aanvraagt meenemen.

Schriftelijke machting downloaden

Heeft u hulp nodig van de Formulierenbrigade? 

De volgende inloopspreekuren zijn geopend:

  • Inloopspreekuur in de bibliotheek in Driebergen (Hoofdstraat 164). Daar kunt u iedere dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur terecht. 
  • Inloopspreekuur in het gemeentehuis van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in Doorn (Kerkplein 2). Daar kunt u iedere donderdag terecht tussen 10.00 en 12.00 uur.
  • Inloopspreekuur in het Wijkcentrum Noord/ Wegwijscafé in Zeist (Johan van Oldenbarneveltaan 103). Daar kunt u iedere woensdag terecht tussen 10.00 - 13.00 uur.
  • Inloopspreekuur in het Wijkcentrum West/ Wegwijscafé de Koppeling in Zeist ( De Clomp 19-04). Daar kunt u iedere donderdag terecht tussen 14.00 - 16.00 uur.
  • Inloopspreekuur in het Wegwijscafe Vollenhoven in Wijkcentrum ’t Volle Hof in Zeist (Laan van Vollenhove 12b). Daar kunt u iedere vrijdag terecht tussen 13.30 - 15.30 uur.

Formulierenbrigade, locatie het Rond 6e in Zeist (in het gebouw van de RSD)

Heeft u hulp nodig van de Formulierenbrigade die zich in het gebouw van de RSD bevindt? Dan kan dit alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via het telefoonnummer 030 - 692 95 00