Ben je tussen de 18 en 27 jaar? Heb je geen baan en ga je niet naar school? Dan kun je een aanvraag doen voor een  bijstandsuitkering. Hou er rekening mee dat je niet zomaar een bijstandsuitkering krijgt. Hieronder vertellen we je er graag meer over.

Voorwaarden 

Zoals gezegd: een bijstandsuitkering krijg je niet zomaar. Daar zitten bepaalde voorwaarden aan vast. Zo mag je geen inkomen hebben vanuit bijvoorbeeld je studiefinanciering, WW-uitkering of Ziektewet. Het is de bedoeling dat je van je bijstandsuitkering jouw vaste lasten (noodzakelijke kosten) betaalt. Denk hierbij aan eten en drinken, huur, gas/water/licht en je ziekenkostenverzekering.

Regels (verplichtingen)

Vanaf het moment dat je een bijstandsuitkering aanvraagt, heb je te maken met een aantal strenge regels. Deze regels noemen we ook wel verplichtingen. Zo heb je een arbeidsplicht, een inlichtingenplicht, medewerkingsverplichting en identificatieplicht. Meer informatie hierover vind je hier. We gaan er van uit dat jij er alles aan doet om weer zo gauw mogelijk met jouw toekomst aan de slag te gaan. Wij helpen je daar bij.