Heeft u een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking? En wilt u graag werken? Dan kan dit kan lastig zijn als u veel begeleiding nodig heeft. Wanneer werken onder aangepaste omstandigheden in een gewoon bedrijf niet mogelijk is kunt u mogelijk op een beschutte werkplek werken.

Wat is beschut werk?

Beschut werk is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Mensen die alleen kunnen werken in een ‘beschutte’ omgeving, onder aangepaste omstandigheden. Zij hebben meer begeleiding en aanpassing van hun werkplek nodig dan van een reguliere werkgever is te verwachten.

Beoordeling door UWV noodzakelijk

Of u voor een beschutte werkplek in aanmerking komt, beoordeelt het UWV. Denkt u dat u in aanmerking komt voor een beschutte werkplek? Overleg dit dan met uw vaste contactpersoon bij de RSD. Dan kunnen we samen met u bekijken of u een beoordeling beschut werk bij het UWV kunt aanvragen.

Het UWV beoordeelt uiteindelijk of u tot de doelgroep beschut werk hoort. Als dat het geval is, ontvangt u een positief advies. De RSD gaat dan samen met u op zoek naar een geschikte beschutte werkplek.

Het kan ook zijn dat het UWV oordeelt dat u niet voor een beschutte werkplek in aanmerking komt of dat u geen mogelijkheden heeft om te werken. Dan kunt u samen met het UWV of de RSD kijken welke andere mogelijkheden er voor u zijn, zoals bijvoorbeeld een baan in het kader van de banenafspraak of dagbesteding.

Vragen?

Heeft u vragen over beschut werken? Neemt u dan contact op met de RSD. Dit kan telefonisch via het nummer 030 – 850 32 22 of via de mail: werkroute@rsdkrh.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.