De maand december.. een maand van gezelligheid, lichtjes, oliebollen en uitkijken naar het nieuwe jaar. Wat staat u allemaal te wachten en wat wilt u wellicht anders doen dit jaar? Waar droomt u van? En kan dat allemaal? Financiële zorgen zijn niet fijn en daarom is het goed om nu al te kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Zorgverzekering

Kijk eens naar uw zorgverzekering voor 2023. Heeft u dit jaar alleen de basisverzekering en ziet u al kosten aankomen voor het nieuwe jaar? Dan is het goed om te kijken of een aanvullende verzekering nodig is. Uiteraard moet deze maandelijkse extra uitgave passen in uw budget. Kijk daarbij ook naar het eigen risico. Een hoog eigen risico lijkt misschien heel aantrekkelijk, maar is dat ook verstandig in uw situatie?

Toeslagen

Binnenkort ontvangt u een overzicht van uw toeslagen voor 2023. Heeft u het afgelopen jaar hetzelfde inkomen ontvangen? Dan zal er niet veel veranderen. Of is dit gewijzigd halverwege het jaar? Dan is het verstandig om uw inkomen aan te passen bij de Belastingdienst. Doe dit op tijd! Zo zorgt u dat u het juiste bedrag gestort krijgt en voorkomt u dat u moet terugbetalen.

Maak de juiste keuzes

Droomt u stiekem van een nieuwe bank of een nieuwe tv, maar is daar geen geld voor? Kritisch kijken naar uw uitgavenpatroon kan vaak helpen. Het maken van de juiste keuzes is belangrijk. Goed kijken naar uw inkomsten en uitgaven kan weleens mogelijkheden bieden die u eerder niet zag.

Gratis hulp bij schulden of budgetbeheer

Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Uw gemeente biedt gratis hulp bij schulden of budgetbeheer. Dit doet de Regionale Sociale Dienst voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, De Bilt en Bunnik. 

Maak een afspraak via 030 – 692 95 00 en kom bij ons langs. Wij helpen u graag. Meer weten? Voor meer informatie klikt u hier.