Op woensdag 19 oktober organiseerde Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht de ‘Banenmarkt Anderstaligen’ in Zeist. Deze middag werd speciaal georganiseerd voor alle anderstaligen uit de regio Midden-Utrecht.  

Ruim 250 anderstalige werkzoekenden kwamen op het evenement af. Er waren veel verschillende bedrijven aanwezig, allemaal op zoek naar personeel. De diversiteit van de werkgevers was groot. Onder meer Jumbo, Figi, McDonald’s en Hornbach waren aanwezig.

Hulp van tolken 

Tolken hielpen werkgevers en werkzoekenden met het leggen van contact met elkaar. Er werd gesproken in verschillende talen, waaronder Farsi, Dari, Arabisch en Oekraïens. “Door de ondersteuning van de tolken werd het voor anderstaligen laagdrempeliger om werkgevers te benaderen”, zegt Patrick van den Berg, projectleider werkgeversdienstverlening bij het Werkgeversservicepunt (WSP) van de RSD. “Op deze manier is het voor hen een stuk minder spannend om te solliciteren.”

Foto van de banenmarkt voor anderstaligen.

De aanwezige werkgevers merkten dat de anderstalige werkzoekenden zeer gemotiveerd waren om aan het werk te gaan. “Het is een kansrijke groep”, legt Patrick uit. “Immigranten zijn vaak jong, fysiek fit en hebben minder eisen. Ze willen dolgraag aan de slag. Tel daar een krappe arbeidsmarkt bij op. Voor zowel werkgevers als werkzoekenden is dit een succesformule.” En dat blijkt ook uit de resultaten: “Inmiddels zijn er al vijf sollicitanten aangenomen”, vertelt Patrick. Door dit succes is er besloten dat er volgend jaar weer een banenmarkt voor anderstaligen komt. “Misschien zelfs wel vaker dan één keer. Er is in elk geval genoeg animo”, geeft Patrick aan. 

Meer weten? 

Het Werkgeversservicepunt (onderdeel van de RSD) organiseert regelmatig evenementen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Patrick van den Berg van het Werkgeversservicepunt (WSP). Dat kan door te bellen naar 06 – 30 72 94 95 of stuur een e-mail naar p.vandenberg@rsdkrh.nl.