Op weg naar werk

Op weg naar werk

Als u tijdelijk geen werk heeft en dus geen inkomsten, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een uitkering. Een uitkering is altijd een tijdelijke oplossing. Het is belangrijk zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

Traject naar werk

De RSD stelt alles in het werk om u te ondersteunen en te helpen om zo gauw mogelijk weer aan de slag te gaan, met als doel het vinden van (betaald) werk. Wij bieden zoveel mogelijk begeleiding en hulp bij het vinden van werk.
Daarnaast is het belangrijk dat u zelf ook voldoende inzet toont om weer aan de slag te gaan. Dit betekent dat u zoveel mogelijk moet solliciteren en dat u werk accepteert als u dit aangeboden krijgt. Ook als het deeltijdwerk of tijdelijk werk is.

Jobcenter

Via ons Jobcenter kunt u meedoen aan verschillende trainingen of workshops. Hiermee vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt. Zo kunt u ook worden ingezet op een werkervaringsplaats, zodat u werkervaring op kunt doen. U kunt bij uw contactpersoon vragen welke mogelijkheden er zijn.

Bij het Jobcenter van de RSD zijn er ook computers beschikbaar. Deze mag u gebruiken wanneer u aan de slag gaat met het zoeken naar werk. U kunt bijvoorbeeld naar vacatures zoeken via het internet, maar bijvoorbeeld ook werken aan uw sollicitatiebrieven.

Werkgeverservicepunt (WGSP)

Wij werken ook samen met het WGSP. Het WGSP is het regionale advies- en servicepunt voor werkgevers en ondernemers binnen de regio Kromme Rijn Heuvelrug. Voor meer informatie, kijkt u op de website van het WGSP.

Oók bij een arbeidsbeperking

Ook wanneer u een arbeidsbeperking heeft, bieden wij u een traject richting werk aan. In dit traject houden we rekening met uw mogelijkheden. Mocht u door lichamelijke of psychische klachten niet in staat zijn om te werken, dan kan een medische keuring of indicatie bij het UWV worden aangevraagd.

Vacatures en samenwerking met bedrijven in de regio

De RSD werkt samen met verschillende uitzendbureaus en bedrijven in de regio. Hierdoor hebben wij inzage in verschillende vacatures en kunnen wij u mogelijk direct bij een passende werkgever onder de aandacht brengen. Dit geldt zowel voor een werkervaringsplek als voor reguliere baan. Neem contact op met uw vaste contactpersoon om uw  mogelijkheden te bespreken. 

Vragen?

Heeft u vragen over hoe wij u verder op weg kunnen helpen naar werk? Neem dan contact met ons op. U kunt ons iedere werkdag bellen tussen 08.00 – 17.00 uur op het nummer (030) 692 95 00, of langskomen aan het Rond 6e in Zeist.

Meer informatie

Uitkering aanvragen

Pagina opties