Home Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

Heeft u schulden en komt u er niet alleen uit? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het op orde brengen van uw financiën? Dan kunt u onze afdeling Budget, Advies & Schulddienstverlening (BAS) om hulp vragen!

Wij bekijken samen uw financiële situatie en begeleiden u naar een oplossing die past bij uw situatie. Zo houden wij ons niet alleen bezig met het oplossen van schulden, maar ook met het voorkomen en onder controle houden ('beheersbaar houden') ervan.

Bijvoorbeeld door het geven van goede voorlichting, het verzorgen van budgetbeheer en het verstrekken van budgetadvies. Ook maken wij bijvoorbeeld werkafspraken met de woningbouwvereniging om snel te kunnen ingrijpen bij betalingsachterstand. En adviseren wij u over wat schuldeisers wel en niet mogen doen.

Aanmelden

Wanneer u zich wilt aanmelden voor schulddienstverlening of budgetadvisering, kunt zich op werkdagen telefonisch aanmelden. Hiervoor belt u naar het nummer (030) 692 95 00. Vervolgens noteren wij enkele gegevens van u. Daarnaast geven we kort uitleg over onze werkwijze en de voorwaarden.

Intakegesprek

Tijdens het telefoongesprek maken we direct een afspraak voor een intakegesprek. Is uw situatie kritiek, bijvoorbeeld omdat uw gas en licht wordt afgesloten? Dan krijgt u meteen advies over wat u op dat moment zelf kunt doen en wat wij voor u kunnen doen.

Formulier insturen

Na uw aanmelding ontvangt u een vragenlijst van ons. Deze vult u thuis in en stuurt u één week voor het intakegesprek naar ons terug. Heeft u moeite met het invullen van formulieren? De Formulierenbrigade kan u helpen.

Meer informatie over schulddienstverlening of budgetadvisering?

Neemt u gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar.

Pagina opties