Gebeurt het u regelmatig dat u bij de kassa bemerkt dat u saldotekort hebt? Dat u steeds opnieuw geld moet lenen bij familie. Dat uw kind niet mee op schoolreisje kan. Of moet u in de supermarkt altijd nee zeggen tegen uw kinderen? En gaat u niet meer naar verjaardagen omdat u geen geld heeft voor een cadeau? Stapelen de rekeningen zich op? Herkent u dit?

Vaak duurt het te lang voordat mensen hulp zoeken, zegt coördinator Schulddienstverlening Elizabeth Meerkerk van de Regionale Sociale Dienst KRH. “Daarom starten wij vandaag met onze actie, om mensen te wijzen op onze gratis hulp. Wat wij zien is dat mensen met enorme zorgen naar een gesprek komen, maar altijd lichter weggaan. Er zijn zoveel vooroordelen over schuldhulp, dat is heel jammer want we kunnen bijna iedereen helpen.”

Het duurt vaak 5 jaar voordat mensen echt hulp zoeken bij schulden, zegt Elizabeth Meerkerk. “Wacht niet zo lang, maar kom in actie voordat het te laat is. Namens De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist bieden wij gratis hulp. Kom langs, maak een afspraak en dan zoeken we samen naar de beste oplossing.”