Vaak gebeurt het ongemerkt: schulden stapelen zich op. Het begint met een klein bedrag, maar voor je het weet ben je het overzicht kwijt. Geldzorgen geven stress, slaapproblemen, schaamte en isolement. Herkent u dit? Bij uzelf of de mensen om u heen?  Geldproblemen lossen zich niet vanzelf op. Vraag nu hulp!  

De RSD is in november een brede schuldencampagne gestart, met name gericht op het netwerk van mensen met schulden. Wie in november bij de Albert Heijn in Bunnik komt, zal ongetwijfeld onze oproep lezen in zijn of haar winkelkarretje “Wacht niet langer als je schulden hebt. Kom in actie!”.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen vaak 5 jaar wachten voordat ze echt hulp zoeken. En dat doen ze vooral binnen hun eigen directe netwerk (familie en vrienden). Daarom richt onze campagne zich vooral op de omgeving van de persoon met schulden. Zo hangen er affiches en flyers bij de voetbalvereniging, de honkbalclub, de accordeonvereniging maar ook bij de huisarts omdat mensen met schulden zich daar vaak melden vanwege fysieke klachten. 

Uw gemeente biedt gratis hulp bij schulden of budgetbeheer. Dit doet de Regionale Sociale Dienst voor de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, De Bilt en Bunnik. Maak gerust een afspraak via 030 – 692 9500 en kom bij ons langs. Wij helpen u graag. Meer weten? Kijk dan op www.rsdkrh.nl/schulden