Formulierenbrigade

Formulierenbrigade (vanwege het coronavirus zijn de lokale spreekpunten niet geopend)

In Nederland hebben we wetten, regels en voorzieningen. Daar horen vaak ook formulieren bij. Veel mensen vinden het moeilijk formulieren in te vullen of de administratie goed te organiseren. De Formulierenbrigade helpt u hier graag kosteloos bij.

De Formulierenbrigade bestaat uit vrijwilligers; zij ondersteunen mensen met hun thuisadministratie en het invullen van de meest voorkomende (digitale) formulieren.

Formulieren invullen

Heeft u formulieren om in te vullen? Bijvoorbeeld van de gemeente, de Belastingdienst of een andere organisatie? Dit kan erg ingewikkeld zijn. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen u graag om alle informatie goed in te vullen.

Belastingaangifte

Heeft u moeite met uw belastingaangifte? Wilt u het graag met behulp van de computer aanvragen en heeft u geen DigiD? De Formulierenbrigade helpt u om de aangifte goed in te vullen.

Administratie ordenen

Is uw administratie een enorme berg papier? Kunt u niets meer vinden? Heeft u het overzicht niet meer? Een nette administratie geeft inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Het helpt om schulden te voorkómen. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade kunnen u helpen om uw administratie te ordenen.

Aanvragen DigiD

Veel (overheids)organisaties werken op websites met DigiD. Een DigiD is uw digitale legitimatiebewijs. Zo weten deze organisaties dat ze echt met u te maken hebben. Heeft u geen DigiD-code, vraag deze dan aan via DigiD.nl. Bekijk het informatieblad om uitleg te krijgen bij het aanvragen van een DigiD. Wanneer u behoefte heeft aan hulp bij het aanvragen van een DigiD helpt de Formulierenbrigade u graag.

DigiD aanvragen voor iemand anders?

Wilt u voor iemand anders een DigiD aanvragen? Dan kunnen we u alleen helpen als u een schriftelijke machtiging van deze persoon bij zich heeft. De schriftelijke machtiging kunt u hier downloaden. Ook moet u een kopie van het paspoort van de persoon voor wie u een DigiD aanvraagt meenemen.

Afspraak maken of meer informatie

Wanneer u de hulp van de Formulierenbrigade nodig heeft, kan dit alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via het telefoonnummer 030 - 692 95 00. Afspraken vinden op dit moment alleen plaats van dinsdag tot en met vrijdag in het gebouw van de RSD (Het Rond 6e in Zeist). Op maandagen is de Formulierenbrigade nog even gesloten. Vanwege het coronavirus zijn de lokale spreekpunten niet geopend.

Belangrijk

Wanneer u langskomt voor een afspraak, gelden er een aantal regels. We noemen dit huisregels. Deze regels zijn er voor uw en onze veiligheid. U vindt ze hieronder.

Huisregels RSD

Pagina opties