Vanwege de prijsstijgingen van de afgelopen tijd (inflatie), mag u in 2023 een hoger bedrag aan giften ontvangen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw uitkering. Het gaat om € 2.250,- over het hele jaar 2023. In 2024 gaat weer het oude bedrag van € 1.000,- gelden. Heeft u een gift ontvangen? Dan is het belangrijk om dit aan ons door te geven.

Wat zijn giften? 

Een aantal voorbeelden van giften zijn: 

  • u ontvangt een storting of bijschrijving op uw bankrekening 
  • u ontvangt een schenking 
  • u ontvangt contact geld of u ontvangt spullen 

Regels over giften 

Het bedrag van € 2.250,- dat u dit jaar, zonder dat dit gevolgen heeft voor uw uitkering,  aan giften mag ontvangen, noemen we ook wel het ‘vrij te laten bedrag’. Naast de regels over het ‘vrij te laten bedrag’ heeft de RSD ook andere regels over giften vastgesteld. In deze regels(externe link) staat bijvoorbeeld in welke andere situaties een gift niet op uw bijstandsuitkering wordt gekort.
 

Belangrijk 

Nogmaals: het is belangrijk dat u alle giften aan ons doorgeeft! Alleen dan kunnen wij beoordelen of de gift gevolgen heeft voor uw uitkering en voorkomt u dat wij u een boete moeten opleggen. Twijfelt u of u iets moet doorgeven? Overleg dan gerust met ons. 

Contact 

De RSD is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.00 – 17.00 uur via het nummer 030 – 692 95 00. Mailen kan ook: info@rsdkrh.nl.