Home Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

Bent u ouder dan 27 jaar en hebt u geen of te weinig inkomen om rond te komen? Dan kunt u mogelijk een bijstandsuitkering op grond van de Participatiewet aanvragen. Lees meer over de mogelijkheden en voorwaarden.

Bijstand nodig?

Het kan iedereen overkomen: een periode waarin u geen werk vindt en daardoor geen of onvoldoende inkomen heeft om rond te komen. Dan komt u wellicht in aanmerking voor een uitkering. Het vinden van betaald werk blijft vanzelfsprekend voorop staan, door u zelf en met begeleiding van de Regionale Sociale Dienst (RSD).

Wanneer kom ik in aanmerking voor een bijstandsuitkering?

Als u tijdelijk geen werk heeft en geen ander inkomen, komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Een bijstandsuitkering krijgt u niet zomaar. Wie een bijstandsuitkering ontvangt, moet bijvoorbeeld verplicht solliciteren en er alles aan doen om zo snel mogelijk werk te vinden.

Het is de bedoeling om de periode waarin u afhankelijk bent van een bijstandsuitkering, zo kort mogelijk te houden. Daarom kijken we samen met u naar de mogelijkheden om u zo snel mogelijk naar werk te begeleiden, zodat u weer voor uw eigen inkomen kunt zorgen. Heeft u recht op een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u elke maand van de Regionale Sociale Dienst een inkomen dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Aanvragen bijstandsuitkering

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering? Of wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? Vul dan het formulier Kan ik een bijstandsuitkering krijgen? in.

Filmpje bijstandsuitkering

Vanaf het moment dat u een bijstandsuitkering aanvraagt, heeft u te maken met een aantal rechten en plichten. Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. Wat doet de RSD en wat verwachten wij van u? In onderstaand filmpje leggen we graag aan u uit hoe het allemaal in z'n werk gaat.Afbeelding mensen op zoek naar werk

Nederlandse versie

Engelse versie

Arabische versie

Tigrinya versie

Pagina opties