Corona - TOZO 2

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen van kracht.  

Bent u zzp'er of zelfstandig ondernemer en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de 'Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers' (Tozo). Bij de RSD kunt u een aanvraag voor de Tozo indienen wanneer u woonachtig bent in De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede of Zeist. Onderaan deze pagina kunt u een aanvraag 'Tozo bedrijfskrediet' of een aanvraag 'Tozo levensonderhoud' doen.

Wat en voor wie

De Tozo is voor zelfstandig ondernemers en voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskrediet om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Aanvragen

De (verlengde) regeling loopt van 1 juni tot en met 30 september 2020. U kunt met terugwerkende kracht aanvragen vanaf 1 juni als u aan de voorwaarden voldoet. Aanvragen van de Tozo voor de periode maart tot en met mei 2020 is niet langer mogelijk. Als u nu al gebruik maakt van de Tozo uitkering levensonderhoud kunt u uw Tozo-uitkering verlengen. U krijgt de verlenging van de uitkering niet vanzelf.
Informatie over de voorwaarden en het aanvraag proces vindt u onder de buttons hieronder.

Let op!

Op dit moment zijn er bedrijven actief die ondernemers hulp bieden bij het aanvragen van de Tozo. Deze hulp is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. U hoeft als ondernemer ook geen extra kosten te maken. Wij helpen u graag  bij uw aanvraag. Daarvoor kunt u bellen met het nummer 030 – 692 95 00 of mailen naar e-mailadres: corona@rsdkrh.nl 

Contact

Heeft u vragen over de bovenstaande regelingen? Onze accountmanagers beantwoorden uw vragen graag. Dit kan telefonisch via het nummer 030 – 692 95 00 of per mail via het e-mailadres: corona@rsdkrh.nl. Wij zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 -17.00 uur.

Door bovenstaande maatregelen kan het zijn dat de wachttijden aan de telefoon langer zijn dan gebruikelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip.

  • Tozo bedrijfskrediet

    Bent u zelfstandig ondernemer en komt u door het coronavirus in liquiditeitsproblemen? Dan kunt u misschien Tozo bedrijfskrediet aanvragen.

    Lees verder

  • Tozo levensonderhoud

    Bent u zzp'er of zelfstandig ondernemer en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Dan kunt u misschien Tozo levensonderhoud aanvragen.

    Lees verder

Pagina opties