WijkLeerbedrijf Zeist officieel geopend

Wethouder Jansen heeft dinsdag 14 november 2017 het WijkLeerbedrijf in Zeist officieel geopend. WijkLeerbedrijf Zeist is een samenwerking tussen de gemeente Zeist, de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, MBO Utrecht en Calibris Advies. In het WijkLeerbedrijf volgen 15 deelnemers een jaar lang een MBO-niveau 1 opleiding Dienstverlening en zorg. Tijdens hun stage bieden zij hulp aan kwetsbare inwoners binnen de gemeente Zeist.

Het WijkLeerbedrijf biedt een springplank naar betaald en zinvol werk. Tijdens de opleiding helpen de deelnemers kwetsbare wijkbewoners (ouderen, zieken en jonge gezinnen) met allerlei klusjes in en om het huis. Het gaat om informele zorg waarvoor geen thuiszorg of ondersteuning via de gemeente mogelijk is. Denk aan samen boodschappen doen, een kopje koffie drinken en begeleiden naar activiteiten in de wijk. Dit geeft mensen de mogelijkheid langer zelfstandig thuis te blijven wonen en dringt de eenzaamheid in de wijk terug.

Voor alle inwoners van Zeist

Graag roept Wethouder Jansen alle bewoners op: “Heeft u extra hulp nodig, of kent u iemand die een extra steuntje in de rug kan gebruiken?” Doe een beroep op het WijkLeerbedrijf. Het is er voor alle inwoners van de Gemeente Zeist”.  Heeft u interesse in ondersteuning voor uzelf of voor een bekende? Neem dan contact op met Anne Belo, coördinator WijkLeerbedrijf Zeist op telefoonnummer 06 – 19 91 56 66 of via zeist@wijkleerbedrijf.nl

Leren van elkaar

Tijdens de officiële opening heeft de heer van Maanen, directeur Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, twee deelnemers van het WijkLeerbedrijf geïnterviewd. Zij zijn enthousiast over de opleiding en hun stageplaatsen. Wahazit is een van de deelnemers van het WijkLeerbedrijf en heeft tijdens haar stage verschillende mensen ondersteunt. Zij doet licht huishoudelijk werk, drinkt koffie en maakt een praatje met cliënten. Wahazit wordt op haar beurt weer geholpen met de Nederlandse taal. Op deze manier is er sprake van wederkerigheid; zij leren van- en met elkaar. Eén dag per week zit Wahazit in de schoolbanken, en daarnaast doet zij zestien uur praktijkervaring op. Dat levert over één jaar een diploma op. De deelnemers worden begeleid door een coördinator, die ook regelmatig meegaat naar de cliënten. Van de cliënten die hulp ontvangen wordt als tegenprestatie gevraagd feedback te geven aan de deelnemers, zodat die uit de eerste hand leren wat voor klanten belangrijk is in hun werk. 

Officieel moment

 Aansluitend heeft Wethouder Jansen samen met deelneemster Souad het rode lint doorgeknipt om het WijkLeerbedrijf officieel te openen. Na een warm applaus is het glas geheven op een mooie samenwerking in Zeist en een succesvol jaar voor alle deelnemers. 


 

Pagina opties