Weer aan de slag met WERKEN ANNO NU

Bent u er klaar voor om te gaan werken? Maar is het nog niet gelukt om een nieuwe baan te vinden? Onze training ‘WERKEN ANNO NU’ kan hier verandering in brengen! (Oud) deelnemer Ben Streng vertelt er graag meer over. Hij vond vrij snel na de training al een nieuwe baan! Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? Hij vertelt er graag meer over.

Zonder werk

“En daar sta je dan. Je baan kwijt. In mijn geval alweer. Meteen maar een mailtje naar de mensen van de RSD die ik van de vorige periode, zonder werk en met bijstand, nog kende. Het was nog maar twee jaar geleden, dus grote kans dat ik weer kon doorgaan waar we gebleven waren” vertelt Ben.

WERKEN ANNO NU

Ben: “Tegenwoordig verzorgt de RSD verschillende trainingen waaraan je kunt deelnemen om weer (sneller) aan de slag te gaan. Zo heb ik meegedaan aan de training WERKEN ANNO NU. Tijdens de training worden je CV en sollicitatiebrief vanuit verschillende perspectieven bekeken. Ook social media is een onderdeel van de training. Dat heb ik als heel prettig ervaren.”

Zelfvertrouwen

Ben vervolgt: “Ik was heel benieuwd wie en wat ik zou gaan aantreffen tijdens de training. Ik vond het ergens ook wel een beetje spannend”. Hij vertelt verder: “Zelf was ik al druk met solliciteren. Ik had m’n CV al enkele keren herschreven en aangepast. Ook zat ik al op LinkedIn en Facebook om mijn kansen op werk te vergroten. Maar wat is wijsheid? Hoe moet het CV en de motivatiebrief eruit zien? Al die afwijzingen die ik eerder had ontvangen doen toch wel iets met je (zelf)vertrouwen. Maar naarmate de training vorderde, groeide mijn zelfvertrouwen. Dit werd mede versterkt door de interactie tussen de ‘lotgenoten’ (andere cursisten). Hierdoor kreeg ik zoveel inzichten dat ik steeds meer vertrouwen kreeg in een heel positieve ontwikkeling: Ik ga die baan vinden!”.

Connect

Ben: “Aan het einde van de training werd ik met RSD Connect in contact gebracht. Dit is gezamenlijk project van de RSD en Randstad Uitzendorganisatie, om je verder op weg te helpen naar een baan.”
“Na een intake gesprek met een adviseur van Connect ben ik door diverse Randstad medewerkers en medewerkers van de RSD benaderd voor werk. Zo werd ik voorgesteld bij verschillende bedrijven en heb ik ook rondleidingen op diverse afdelingen gekregen. Daarnaast bleef ik natuurlijk doorgaan met solliciteren!”
 

En hoe het is afgelopen?

Ben vertelt vol trots: “Sinds 22 augustus ben ik als Projectondersteuner werkzaam bij Randstad en probeer ik samen met de adviseurs van RSD-Connect mensen te helpen om werk te vinden!”

Deelnemen?

Wil jij net als Ben ook meedoen aan de training ‘WERKEN ANNO NU’? Bespreek dit dan met je klantregisseur of participatiecoach. Dan kunnen jullie samen de aanmelding in orde maken. Je bent van harte welkom om de training te komen volgen! Meer informatie over de training lees je hier.

Pagina opties