Home Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

Dit item is verlopen op 01-01-2019.

Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering kiezen. Ontvangt u een bijstandsuitkering? Of zit u net boven het minimuminkomen? Dan kunt u gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt.

De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Meer zorgverzekering, voor minder premie dus. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens de gemeenten Bunnik. De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Wijk bij Duurstede.

Verschillende pakketten

Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de RSD zorgverzekeraar DSW geselecteerd. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland.

Aanmelden

Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor de CAZ, én direct een aanvraag indienen. Wie wil overstappen, maar moeite heeft met het invullen van het aanvraagformulier, kan de hulp inschakelen van de Formulierenbrigade van de RSD. U kunt bellen met het nummer (030) 692 95 04 of mailen naar: formulierenbrigade@rsdkrh.nl 

Opzegging Menzis

Voorheen konden minima ook bij zorgverzekeraar Menzis een Collectieve Aanvullende Zorgverzekering afsluiten. Dit is niet meer mogelijk. Menzis heeft de RSD laten weten het contract met ingang van 1 januari 2019 op te zeggen. Wilt u gebruik blijven maken van de CAZ? Dan is dit niet meer mogelijk via Menzis, maar moet u overstappen naar DSW.

Overstappen vóór 1 januari

Maakt u nog geen gebruik van de Collectieve Aanvullende Verzekering bij DSW? Maar wilt u dit wel gaan doen? Zegt u dan vóór 1 januari uw oude zorgverzekering op. En vraag tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan! Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven dat u gebruik wilt maken van de overstapservice. Uw oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding.

Meer informatie?

Meer informatie over de CAZ vindt u via deze link. Ook hebben we een folder over de CAZ gemaakt; deze kunt u hier downloaden.

Pagina opties