Voordelige zorgverzekering voor minima

Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering kiezen. Ontvangt u een bijstandsuitkering? Of zit u net boven het minimuminkomen? Dan kunt u  mogelijk gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt.

De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Meer zorgverzekering, voor minder premie dus. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens de gemeenten Bunnik. De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Wijk bij Duurstede.

Verschillende pakketten

Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering werkt de RSD samen met zorgverzekeraar DSW. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland.

Aanmelden

Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor de CAZ, én direct een aanvraag indienen. Wie wil overstappen, maar moeite heeft met het invullen van het aanvraagformulier, kan de hulp inschakelen van de Formulierenbrigade van de RSD. U kunt hiervoor bellen met het nummer (030) 692 95 00.

Overstappen vóór 1 januari

Maakt u nog geen gebruik van de Collectieve Aanvullende Verzekering bij DSW? Maar wilt u dit wel gaan doen? Zegt u dan vóór 1 januari uw oude zorgverzekering op. En vraag tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan! Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven dat u gebruik wilt maken van de overstapservice. Uw oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding.

Meer informatie?

Meer informatie over de CAZ vindt u via deze link. Ook hebben we een folder over de CAZ gemaakt; deze kunt u hier downloaden.

Pagina opties