U heeft zich aangemeld voor schulddienstverlening. En nu?

Na de telefonische aanmelding of uw aanmelding via de website van de RSD, plannen wij een afspraak met u in. Deze afspraak vindt binnen vier weken na uw aanmelding plaats. Voor de eerste afspraak hoeft u geen documenten te verzamelen en mee te nemen.

Eerste afspraak

Tijdens deze afspraak nemen wij uw situatie op alle leefgebieden door. We vragen naar uw financiële situatie, maar ook naar uw woonsituatie, hobby’s en dagbesteding. Hierdoor krijgen wij een goed beeld van wie u bent en wat er in uw leven speelt. Zo kunnen wij u het beste helpen met het vinden van een oplossing voor uw financiële situatie. 

Na dit gesprek maken we concrete afspraken. We werken deze uit in een plan van aanpak. In dit plan van aanpak staat vervolgens vermeld wat u in de komende periode voor acties gaat ondernemen, maar ook wat wij als schulddienstverlener voor u gaan doen.

Vaak meerdere oplossingen mogelijk

Er zijn vaak meerdere oplossingen mogelijk om uw situatie te stabiliseren. Denk bijvoorbeeld aan een doorverwijzing voor een inkomenscheck, hulp bij het ordenen van uw administratie en het opstellen van een schuldenlijst.

Situatie stabiel?

Als uw situatie stabiel is bekijken wij samen met u hoe wij uw schuldenproblematiek kunnen aanpakken. Dit kan bijvoorbeeld door het treffen van betalingsregelingen of met een officiële schuldregeling. Wat zo’n schuldregeling precies inhoudt kunt u lezen in de eerstvolgende klantennieuwsbrief!

Pagina opties