RMN en sociale dienst bundelen krachten

Onlangs nam een groep kandidaten vanuit de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) deel aan een bijzondere Meet & Greet bij Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Met succes: de eerste kandidaten gaan binnenkort aan de slag bij RMN. Wethouder Sander Jansen opende de bijeenkomst.

Rondleiding

Met een rondleiding door zijn bedrijf toont Rob Schram, directeur van Reinigingsbedrijf Midden Nederland, hoe het er aan toe gaat op de werkvloer en voor welke werkzaamheden de organisatie nieuwe krachten kan gebruiken. Via korte gesprekken verkennen de deelnemende kandidaten aansluitend of zij mogelijk de kandidaat zijn waar de organisatie naar op zoek is.

Kansen

Het reinigingsbedrijf heeft de wens om zich te ontwikkelen tot ‘Social Enterprise’. Mede daarom is de organisatie de samenwerking aangegaan met de sociale dienst en starten de partijen een gezamenlijk project. Binnen het project worden kandidaten van de sociale dienst klaargestoomd voor het werk binnen de sector. De geselecteerde deelnemers krijgen de kans om eerst werkervaring op te doen en volgen een praktijkopleiding. Na afronding van het traject worden ze door de samenwerkende partijen begeleid richting een baan binnen de reinigingsbranche. In samenwerking met de RSD biedt RMN het komende jaar specifiek kansen aan kandidaten met een indicatie banenafspraak en nieuwkomers. In totaal gaat het om 20 beschikbare plaatsen.  

Succes!

Eén van de kandidaten die inmiddels via het project weer aan het werk is, is Hayder, een Irakese vluchteling. Hij had de wens om zijn groot rijbewijs te halen en om aan de slag te gaan als chauffeur, RMN biedt hem deze kans. Na het succesvol invullen van een werkervaringsplaats wordt hij nu opgenomen in de RMN familie.

Samenwerking met werkgevers

De RSD zoekt op verschillende manieren actief de samenwerking op met lokale werkgevers. “Dankzij sociaal betrokken werkgevers als RMN kunnen we mooie projecten vormgeven om mogelijkheden te creëren voor onze kandidaten. Waar mogelijk met het vooruitzicht op een baan”, vertelt Ray Geerling, interim directeur van de Sociale Dienst. Ook RMN is blij met de realisatie van het gezamenlijke werkproject. “De samenwerking met de RSD biedt een mooie basis voor dit soort maatschappelijke projecten” aldus Rob Schram, directeur RMN.

Laagdrempelig en effectief

Betaald werk vinden is niet voor iedereen een gemakkelijke opgave. Steeds vaker organiseert de RSD daarom ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden. “Op een dag als vandaag bieden we zowel werkgevers als onze kandidaten de kans om op een laagdrempelig en in de praktijk kennis te maken. Een eerste klik, daar begint het allemaal mee. De ervaring leert dat dit zowel door kandidaten als werkgevers als prettig wordt ervaren. Vanuit ons Werkgeverservicepunt zoeken we daarom actief de aansluiting met lokale ondernemers en werkgeversnetwerken.” aldus Geerling. De RSD hoopt dat meerdere bedrijven en organisaties dit voorbeeld volgen.

Pagina opties