Fruit plukken én werkervaring opdoen!

Voor het zevende jaar op rij werkt er momenteel een groep mensen met een uitkering in de fruitpluk. Zij doen hiermee werkervaring op, vergroten hiermee hun kan op werk en verdienen wat extra geld naast hun uitkering! Fruitbedrijf Nell, Fruitbedrijf T. Vernooij B.V. en J.C. Merkens Fruit zijn de bedrijven die mee doen.

Helft deelnemers vindt een baan na dit project

Uit voorgaande jaren blijkt dat na afloop van het project de helft van de deelnemers een baan vindt.  “Het is mooi om te merken dat mensen weer zelfvertrouwen krijgen en tegelijk door de opgedane werkervaring sneller werk vinden”, aldus RSD accountmanager Alexandra van Ballestrem. Ook een aantal statushouders werkt in de fruitpluk. Tijdens hun werkzaamheden krijgen zij hulp van andere deelnemers om te oefenen met de Nederlandse taal. Hierdoor vergroten zij hun netwerk.

Grote betrokkenheid van de fruitplukbedrijven

Wethouder Joustra ziet de maatschappelijk betrokkenheid van de bedrijven en is daar blij mee. “Ze bieden mensen zonder werk de kans om aan de slag te gaan. Vanuit de Wijkse Werkplaats zijn de mensen al langere of kortere tijd begeleid om weer terug te keren in het arbeidsproces. De deelnemers hebben een vaste participatiecoach die hen ook bij hun werkplek begeleidt,” aldus de wethouder. “Dit is een van de manieren waarop de Regionale Sociale Dienst met het lokale netwerk samenwerkt. Het is goed dat mensen dichtbij huis een mogelijkheid hebben om te kunnen werken. Wij willen ook zeker volgend jaar weer mensen met een uitkering laten werken in de fruitpluk, “ geeft Joustra enthousiast aan.
 

Lokale samenwerking

Het fruitteeltproject is een initiatief van de Wijkse Werkplaats, een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in Wijk bij Duurstede. Het doel van de samenwerking is werkzoekenden in de gemeente Wijk bij Duurstede zoveel mogelijk te laten meedoen op de arbeidsmarkt. Bedrijven en ondernemers die open staan voor samenwerking met de Wijkse Werkplaats, zijn altijd welkom.

Pagina opties