Financiële hulp nodig? Wacht niet te lang!

Als u niet zoveel te besteden hebt, blijft er vaak weinig geld over voor leuke dingen als alle rekeningen betaald zijn. Heeft u schulden, problemen met afbetalen of onvoldoende financieel inzicht? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Budget, Advies en Schulddienstverlening voor een vrijblijvend gesprek. Zij helpen u graag!

Samen uw financiën op orde brengen

Thirsa Dijkstra, één van de schulddienstverleners bij de RSD, vertelt: “Hoe eerder u bij ons komt, hoe groter de kans dat we samen uw financiën op orde krijgen. Niets doen, lost zeker niets op! Ons Bureau BAS (Budget, Advies & Schulddienstverlening) helpt u om te voorkomen dat uw financiële situatie verslechtert. Mocht er sprake zijn van problematische schulden, dan brengen wij uw situatie in beeld om te beoordelen of een schuldregeling mogelijk is. Onder het motto – ‘we willen u graag een stap verder helpen’ denken wij met u mee en helpen wij u om vanuit uw eigen kracht de balans van uw inkomsten en uitgaven weer op orde te krijgen”.

Ook hulp van andere instanties mogelijk

Ook andere instanties kunnen u verder op weg helpen. Woont u in gemeente De Bilt? Denk dan ook eens aan bijvoorbeeld Woonstichting SSW of het Sociaal Team van Mens de Bilt.

SSW

Corrie McConico is incassoconsulent bij SSW. Corrie: ”Merkt u dat u de huur niet kunt betalen? Bel mij dan direct. Ik kom graag met u in gesprek om met u te zoeken naar een oplossing. Zo kunnen we met elkaar voorkomen dat uw betalingsachterstand oploopt. Lees daarom ook altijd de post van SSW. Ook als dit een aanmaning is. Misschien kunnen we een betalingsregeling treffen. Ook kan ik u, uiteraard in overleg met u, in contact brengen met de organisatie die u verder kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld MENS De Bilt.”

Wat kan MENS De Bilt voor u betekenen?

Bij het Sociaal team van MENS De Bilt denkt u misschien vooral aan hulpverlenen en leuke activiteiten. Maar deze organisatie is er ook om u te helpen bij financiële problemen. Conny Wagensveld, medewerker Sociaal Team De Bilt: “Als u zelf of bijvoorbeeld via SSW bij ons komt, gaan we eerst in beeld brengen wat er aan de hand is en wat u nodig heeft. En wat u zelf kunt doen.

Het Sociaal Team heeft een verwijzende functie rondom financiën. Bijvoorbeeld naar de RSD, de Wijkwinkel van MENS de Bilt of de Thuisadministratie van Humanitas. Het Sociaal Team kan, als u dat wilt, meekijken naar de achterliggende reden voor de financiële problemen. Dit om op deze manier een structurele oplossing te vinden. U ziet, er is veel mogelijk om ervoor te zorgen dat uw geldzorgen niet groter worden. We moeten u dan wel kennen, dus wacht niet en kom zelf in actie!”.

Zo komt u in contact met:

Thirsa Dijkstra
Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug
Bureau BAS (Budget, Advies en Schulddienstverlening)
Het Rond 6e in Zeist
Tel. 030 - 692 95 00
Info@rsdkrh.nl / www.rsdkrh.nl

Corrie McConico
Incassoconsulent SSW
Waterman 45 in Bilthoven
Tel. 030 - 220 58 33
huurincasso@ssw.nl
www.ssw.nl

MENS de Bilt / Sociaal Team
030 - 744 05 95
sociaalteam@mensdebilt.nl
www.mensdebilt.nl

Op de foto ziet u van links naar rechts Thirsa Dijkstra, Corrie McConico en Conny Wagensveld. De foto is gemaakt door Hans Lebben.

Pagina opties