Actueel

 • Bent u statushouder? En heeft u werk?

  Dan verandert er vaak van alles in uw inkomsten. Werkt u parttime? Dan moet u bijvoorbeeld het ‘groene formulier’ invullen. Ook ontvangt u van u werkgever een loonstrook. Daarop staan allemaal verschillende bedragen. Best lastig om dit goed te begrijpen. Kunt u wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar onze maandelijkse bijeenkomsten.

  Meer info
 • Aangepaste openingstijden

  Tijdens de feestdagen heeft de Regionale Sociale Dienst aangepaste openingstijden:

  • Dinsdag 17 december gesloten vanaf 15.30 uur
  • Woensdag 25 december gesloten
  • Donderdag 26 december gesloten
  • Vrijdag 27 december gesloten
  • Woensdag 1 januari gesloten
  • Maandag 6 januari tussen 12.00-14.00 uur gesloten

  Wij wensen u fijne feestdagen.

 • Onderzoek je missie & Vertel wie je bent!

  Op maandag 9 december organiseert In Between Café Utrechtse Heuvelrug weer een netwerkbijeenkomst op Landgoed de horst in Driebergen. Bereikbare doelen in 2020? Carin Boot en Els Wildenberg geven de workshops ‘Onderzoek je missie’ en ‘Vertel wie je bent!’. Meer informatie: https://inbetweencafe.nl/

 • Voordelige zorgverzekering voor minima

  Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering kiezen. Ontvangt u een bijstandsuitkering? Of zit u net boven het minimuminkomen? Dan kunt u  mogelijk gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt.

  Meer info
 • Boost je look!

  Wilt u er dan graag een keertje op en top uit zien? Maar heeft u daar op dit moment de middelen niet voor? Dan bent u op donderdagavond 14 november, vanaf 18.30 uur, van harte welkom bij de Kringloop in Zeist (Joh. Postlaan 4) om gebruik te maken van een gratis mini-make over. U moet zich hiervoor wel aanmelden. Dit kan door een mailtje te sturen naar participatiecoach Jacqueline Sluis: j.sluis@rsdkrh.nl.

 • Wil je werken in het Groen?

  Altijd al iets gehad met werken in het Groen? Of vind je het gewoon fijn om buiten te werken? Wil je weer ritme in je dag? Kom dan in november naar het Brede Bos. Op dinsdagen en woensdagen kun je vrijblijvend in gesprek gaan over jouw mogelijkheden.

  Meer info
 • Pimp je CV!

  Op maandag 9 september organiseert In Between Café Utrechtse Heuvelrug weer een netwerkbijeenkomst op Landgoed de Horst in Driebergen. De workshop die deze dag centraal staat is ‘Hoe pimp je je CV?’. Naast een goede inhoud van je CV is het belangrijk dat je opvalt in de massa! Je krijgt hiervoor de nodige tips en trucs van Marian Paul.

  Meer informatie: https://inbetweencafe.nl/

 • Zomerprogramma MENS De Bilt

  In juli en augustus organiseert MENS De Bilt verschillende leuke activiteiten en workshops. Van bridgen tot klaverjassen, van een sportmiddag voor de kinderen tot gym voor ouderen. Maar ook kunt u gebruik maken van een massage of gaan mozaïeken. Kortom: te veel om op te noemen!

  Meer info
 • Aangepaste openingstijden Formulierenbrigade in de zomer

  Tijdens de zomerperiode heeft de Formulierenbrigade aangepaste openingstijden:

  • Week 31 (29 juli t/m 2 augustus): iedere ochtend geopend van 9.00 – 12.00 uur.
  • Week 32, 33 en 34 (5 t/m 23 augustus: alleen op maandag en woensdag geopend van 9.00 – 14.30 uur
  • Week 35 (26 t/m 30 augustus): iedere ochtend geopend van 9.00 - 12.00 uur.

  Vanaf 2 september gelden weer de gewone openingstijden. Meer informatie vindt u hier.

 • RSD donderdag 11-7 vanaf 15.00 uur gesloten

  De Regionale Sociale Dienst is op donderdagmiddag 11 juli vanaf 15.00 uur gesloten. Op vrijdag 12 juli staan wij weer voor u klaar!

 • In Between Café UH

  Op maandag 8 juli organiseert In Between Café Utrechtse Heuvelrug weer een netwerkbijeenkomst op Landgoed de Horst in Driebergen. Tijdens deze bijeenkomst kun je onder meer de workshop ‘De wet van de aantrekking’ volgen en is er uiteraard voldoende gelegenheid om te netwerken. Meer info: https://inbetweencafe.nl/

 • Samen werken aan werk in het Binnenbos

  Op donderdagochtend  20 juni zijn werk- en opdrachtzoekenden uit Zeist en omstreken weer welkom in Ontmoetingscentrum Binnenbos in Zeist. 

  Meer info
 • RSD Tweede Pinksterdag gesloten

  Op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) is de Regionale Sociale Dienst gesloten. Op dinsdag 11 juni staan wij weer voor u klaar!

 • Mijn RSD donderdag 9 mei eventjes 'uit de lucht'

  Maakt u gebruik van Mijn RSD? Dan kan het zijn dat bij het downloaden en/of uitprinten van uw uitkeringsspecificatie een foutmelding optreedt. Aanstaande donderdag (9 mei) wordt er achter de schermen hard aan gewerkt deze foutmelding op te lossen. Dit betekent dat u donderdag, tussen ongeveer 15.00 – 18.00 uur, eventjes geen gebruik kunt maken van Mijn RSD. Onze excuses voor het ongemak.

 • RSD gesloten rond Pasen

  De RSD is gesloten van vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) tot en met maandag 22 april (Tweede Paasdag). Op dinsdag 23 april staan wij weer voor u klaar!

 • Themabijeenkomst voor huurders van SSW

  Op dinsdag 19 maart organiseren Woonspraak en Woonstichting SSW een themabijeenkomst: ‘Hoe hou ik meer geld over in mijn portemonnee?’.

  Meer info
 • Jaaropgave via de post

  De (digitale) dienstverlening van de RSD staat niet stil. Er kunnen online steeds meer zaken direct aangevraagd worden.

  Technisch probleem

  Helaas hebben we via ‘Mijn RSD’ een technisch probleem ervaren in het aanmaken van de jaaropgaven. Hierdoor zijn de burgerservicenummers niet op de jaaropgaven terecht gekomen. Dit is echter wel verplicht door de Belastingdienst.

  Daarom hebben we besloten om dit jaar uw jaaropgaaf via de post aan u aan te bieden. Deze week worden ze aan u verstuurd.
  Excuses voor het ongemak.

 • Workshop Gezonde & betaalbare voeding

  Op woensdag 13 maart vindt er een gratis workshop ‘Gezonde en betaalbare voeding’ plaats in het Wijkinloophuis Zeist-Centrum.

  Meer info
 • Formulierenbrigade donderdagmiddag gesloten

  Vanwege een training, is de Formulierenbrigade donderdag 24 januari gesloten vanaf 13:00 uur. Vrijdag 25 januari staan wij weer voor u klaar!

 • Wat is jouw talent, droom of eerste stap?

  Ben je tussen de 16 en 27 jaar oud? Zoek je een baan? Wil je graag studeren of heb je eigenlijk alleen een CV nodig? Dat kan allemaal! Kom het ontdekken op donderdag 21 februari 2019 van 19.00- 21.00 uur in het Revius op de Remus 4 in Wijk bij Duurstede. Neem de regie in handen en investeer in je eigen toekomst! Ouders en verzorgers zijn natuurlijk ook welkom.

  De bijeenkomst wordt georganiseerd door de RSD, de gemeente Wijk bij Duurstede, en het Jongerenwerk van Stichting Binding.

  Meer info
 • In Between Café

  ‘Je persoonlijkheid in kleur’ of liever ‘Bevlogen solliciteren’? Het In Between Café Utrechtse Heuvelrug organiseert deze twee workshops op maandag 14 januari, van 9.00 – 11.30 uur op Landgoed de Horst in Driebergen. Meer info: https://inbetweencafe.nl/agenda/ibc-uhr-14-01-2019/

  Meer info
 • Leefgeldbetaling mogelijk verlaat wegens storing betaalsysteem

  Als uw budget wordt beheerd door de RSD kan het zijn dat uw leefgeldbetaling later dan u van ons gewend bent, op uw rekening staat. Dit heeft te maken met een storing in het betaalsysteem. De betalingen zijn al wél uitgevoerd.

  Onze oprechte excuses voor het ongemak.

 • Chauffeursdag

  Op woensdag 16 januari is er weer een Chauffeursdag. Tijdens deze dag is het mogelijk om met meerdere werkgevers in gesprek te gaan. De werkgevers Conexxion, Aethon, Van de Pol Taxi, Willemsen de Koning, Taxiwerq en Noot personenvervoer zullen tijdens deze dag aanwezig zijn. Zij geven een korte presentatie; daarna kunt u kort met hen in gesprek. U komt toch ook?

  Meer info
 • Aangepaste openingstijden RSD

  Tijdens de feestdagen heeft de Regionale Sociale Dienst aangepaste openingstijden.

  Meer info
 • +BUS Utrechtse Heuvelrug

  Beschikt u over een minimum inkomen of ontvangt u een bijstandsuitkering? En bent u 55+, minder mobiel en wilt u er graag eens tussenuit? Dan biedt de Stichting +BUS Utrechtse Heuvelrug wellicht uitkomst!

  Meer info
 • Speedmeet 27 november

  Wilt u graag aan de slag als buschauffeur? Spreekt techniek u aan? Of de logistieke sector, catering, schoonmaak, administratie of post? Kom dan naar onze speedmeet op dinsdag 27 november, tussen 9.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: connect@rsdkrh.nl. Vergeet hierbij niet uw telefoonnummer te vermelden. Graag zien we u de 27e!

 • In Between Café Zeist

  Op donderdag 18 oktober zijn werk- en opdrachtzoekenden uit Zeist e.o. van harte welkom in Ontmoetingscentrum Binnenbos in Zeist. Er vinden weer twee inspirerende workshops plaats. Kom ook! Meer info: http://inbetweencafe.nl/in-between-cafe-zeist/

 • Oud-bestuurslid Jan Burger overleden

  Wij zijn diep getroffen door het overlijden van Jan Burger.
  Met grote vakkundigheid en toewijding heeft Jan zich jarenlang als bestuurslid van de Regionale Dienst Werk en Inkomen ingezet. Voor het vele goede werk dat hij gedurende deze lange tijd in het belang van inwoners en onze organisatie heeft gedaan zullen wij hem met grote dankbaarheid gedenken.
  Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familieleden en naasten.

  Namens het bestuur van De Regionale Dienst Werk en Inkomen en alle medewerkers


  Sander Jansen                             Ray Geerling
  Voorzitter RDWI                           Directeur    

 • Formulierenbrigade gesloten op 20-9

  Op donderdagmiddag 20 september, is de Formulierenbrigade vanaf 12.30 uur gesloten. Vrijdag 21 september staan wij weer voor u klaar!

 • 10 september - In Between Café UH

  Het ‘In Between Café Utrechtse Heuvelrug’ is dé ontmoetingsplaats voor werk- en opdrachtzoekenden. Elke tweede maandag van de maand komen we bij elkaar op Landgoed de Horst in Driebergen. Op 10 september ben je weer van harte welkom!

  Meer info
 • Pas op: nieuwe parkeerregeling

  Er is tegenwoordig op het terrein naast en achter de RSD een nieuwe parkeerregeling van toepassing. Mocht u fout geparkeerd staan, dan kan u dit € 159,- kosten. Wees gewaarschuwd!

  Meer info
 • Aangepast openingstijden Formulierenbrigade

  Tijdens de zomervakantie heeft de Formulierenbrigade aangepaste openingstijden.

  Meer info
 • Cliëntenraad zoekt nieuwe leden

  De Regionale Cliëntenraad van de RSD is op zoek naar nieuwe leden! Wat doet de Cliëntenraad zoal? Zij geeft bijvoorbeeld (on)gevraagd advies over de plannen rondom werk en inkomen van de RSD. Maar de Cliëntenraad is ook betrokken bij de uitvoering van deze plannen. Ook praat de raad mee over de dienstverlening van de RSD. Wellicht iets voor u om lid te worden?

  Meer info
 • Donderdag 28-6 RSD gesloten vanaf 14.00 uur

  Aanstaande donderdag, 28 juni, is RSD gesloten vanaf 14.00 uur. Vrijdag 29 juni staan wij weer voor u klaar.

 • Wat is jouw talent/ droom/ eerste stap?

  Ben je tussen de 16 en 27 jaar oud? Zoek je een baan? Wil je graag studeren of heb je eigenlijk alleen een CV nodig? Dat kan allemaal! Kom het ontdekken op maandag 18 juni van 19.00- 21.00 uur in het Revius op de Remus 4 in Wijk bij Duurstede. Neem de regie in handen en investeer in je eigen toekomst. Ouders en verzorgers zijn natuurlijk ook welkom.

 • 11 juni: In Between Café UH

  In Between Café Utrechtse Heuvelrug organiseert op maandag 11 juni weer een bijeenkomst met drie verschillende workshops. Je kunt kiezen uit ‘Route richting ondernemerschap’, ‘Video editing voor dummies’ en ‘Een netwerkwandeling of een vragenrondje’.

  Meer info
 • Netwerken: het is net werken!

  Op donderdagochtend 17 mei is er weer een bijeenkomst van het In Between Café Zeist. Het In Between Café is een maandelijkse bijeenkomst, die iedere 3e donderdag van de maand plaatsvindt in Zeist. Het programma omvat steeds een wisselend aantal inspirerende workshops voor en door werkzoekenden. Deze keer staan de workshops ‘Netwerken, het is net werken!’ en ‘Wat als nou alles lukt?’ op het programma. Wil je één of meerdere workshops volgen? Meer informatie vind je op http://inbetweencafe.nl
 • RSD Tweede Pinksterdag gesloten

  De Regionale Sociale Dienst is op Tweede Pinksterdag (maandag 21 mei) gesloten.

 • Op zoek naar werk? Kies voor de zorg!

  Vier jaar aan de slag en de kans om je verder te ontwikkelen binnen de sector Zorg & Welzijn. Het samenwerkingsverband ‘SKOUT. in de zorg’ biedt werkzoekenden en baanswitchers binnen de regio Utrecht die unieke kans! SKOUT. in de zorg werft en selecteert in de maand mei nieuwe medewerkers voor banen bij maar liefst zes verschillende werkgevers. Hiervoor is op dinsdag 1 mei een pop-up winkel in het centrum van Zeist geopend. Vanuit winkel spotten talentscouts potentieel talent en kunnen bezoekers kennis maken met de verschillende organisaties.

  Meer info
 • Boost your look!

  Wilt u er graag op uw best uit zien? Maar heeft u daar op dit moment de middelen niet voor? Dan bent u op donderdag 24 mei van harte welkom bij de Kringloop in Zeist (van 19.00 – 21.00 uur). U kunt dan gebruik maken van een gratis mini make-over.

  U moet zich hiervoor wel aanmelden bij uw vaste contactpersoon van de RSD. Aanmelden kan tot 4 mei.

  Heeft u nog niet deelgenomen aan 'Boost your look'? Dan heeft u voorrang bij de aanmelding!

 • In Between Café Zeist in het Torenlaan Theater

  Werk zoeken hoeft geen eenzame aangelegenheid te zijn. Bij In Between Café Zeist inspireren en motiveren werk- én opdrachtzoekenden uit de regio Zeist elkaar. Dit gebeurt tijdens passende workshops die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en het vinden van (betaald) werk.

  Meer info
 • Netwerkbijeenkomst; u komt toch ook?

  Op 9 april is er weer een bijeenkomst van het In Between Café Utrechtse Heuvelrug. Het In Between Café UH is een netwerkbijeenkomst, die iedere 2e maandag van de maand plaatsvindt in Driebergen en is bedoeld zowel voor (niet)uitkeringsgerechtigden als ZZP-ers, die zoeken naar banen en/of opdrachten.  

  Meer info
 • Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart: u stemt toch ook?

  Op woensdag 21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat doet de gemeenteraad? Welke onderwerpen spelen er? Hoe kun je hiervoor kiezen? Om je goed voor te bereiden op de verkiezingen wordt er op dinsdag 6 maart een informatiebijeenkomst georganiseerd. De burgemeester van Zeist, Koos Janssen, is hierbij aanwezig. U ook?

  Meer info
 • 12 februari netwerkbijeenkomst In Between Café Utrechtse Heuvelrug

  Op 12 februari is er weer een bijeenkomst van het In Between Café Utrechtse Heuvelrug. Het In Between Café UH is een netwerkbijeenkomst, die iedere 2e maandag van de maand plaatsvindt in Driebergen en is bedoeld zowel voor (niet)uitkeringsgerechtigden als ZZP-ers, die zoeken naar banen en/of opdrachten. Op maandagochtend 12 februari kun je deelnemen aan twee(!) gratis workshops: ‘Ecologische voetafdruk’ en ‘Elke stap telt’. Vanaf 9.00 uur ben je van harte welkom op landgoed De Horst in Driebergen. Kijk voor meer info op http://inbetweencafe.nl

 • Overstap naar gemeentelijke collectieve zorgverzekering loont!

  Aan het einde van elk jaar is het mogelijk een andere zorgverzekeraar te kiezen. Inwoners met een laag inkomen (minder dan 130% van de bijstandsnorm), kunnen gebruik maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering die de gemeente aanbiedt. Voor de collectieve aanvullende zorgverzekering heeft de RSD namens de gemeenten twee zorgverzekeraars geselecteerd: Menzis en DSW. Let op: De gemeentelijke collectieve aanvullende zorgverzekering bij Zilveren Kruis stopt na 31 december! Om gebruik te kunnen maken van de collectieve aanvullende zorgverzekering moeten Zilveren Kruis verzekerden overstappen naar DSW of Menzis. Dit kan per verzekerde een besparing van enkele honderden euro’s per jaar opleveren. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis en stapt u niet over, dan vervallen voor u de voordelen.

  Meer info
 • Kom op 21 november naar de Banenbeurs in stadion Galgenwaard!

  Bent u op zoek naar een baan, stage of leer/werkplek? Kom dan naar een banenbeurs van ‘Alleen talent telt!’. Op deze banenbeurs wordt een meet & greet georganiseerd. Een mooie gelegenheid om uw talent te laten zien! U kunt namelijk direct met ruim 60 werkgevers uit de regio Midden-Utrecht in gesprek over uw mogelijkheden.

  Meer info
 • Geldwijzermarkt: kom ook!

  Op zaterdag 28 oktober vindt in Amerongen de Geldwijzermarkt plaats. Tientallen organisaties staan deze dag voor je klaar. Er zijn workshops, activiteiten en informatie over verschillende onderwerpen.

  Meer info
 • Laat u horen!

  De Cliëntenraad voor Minima Utrechtse Heuvelrug behartigt de belangen voor inwoners van deze gemeente, met weinig geld of schulden. Zij zijn een onafhankelijke raad bestaande uit vrijwilligers die willen meedenken met gemeente en sociale dienst over goede regelingen en passende ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen. De afgelopen jaren heeft de Cliëntenraad actief meegedacht aan het beleid.

  Meer info
 • In Between Café Utrechtse Heuvelrug

  Op maandag 9 oktober is er weer een bijeenkomst van het In Between Café Utrechtse Heuvelrug. Op deze ochtend kun je deelnemen aan drie(!) gratis workshops: ‘Maak van jezelf een bedrijf’, ‘Wandelcoaching als een tool’ en ‘Vraagtafel’. Verder is Hans Ridderhof aanwezig voor Tips & Trics voor je CV.

  Meer info
 • ‘Bekijk je cv eens op een andere manier’

  Net werkloos geworden? Of al een tijdje zonder werk? Maak dan kennis met het Werkcafé Live. Op 10 oktober verzorgt het Werkcafé twee mooie workshops, namelijk ‘Bekijk je CV eens op een andere manier’ en ‘Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?’. Ook biedt het Werkcafé praktische informatie gericht op persoonlijke ontwikkeling.

  Meer info
 • Gratis webinar: Toekomst In-zicht

  Wilt u stappen zetten richting werk dat écht bij u past? En kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Het webinar Toekomst In-Zicht biedt u de mogelijkheid om die eerste stap te gaan zetten. Het webinar, dat georganiseerd wordt door DeBroekriem, vindt plaats op 11 september, van 10.00 – 10.45 uur en kunt u thuis volgen vanachter uw eigen computer.

  Meer info
 • Gratis workshops voor werkzoekenden

  Bent u net werkloos geworden? Of zit u al een tijdje zonder werk? Maak dan kennis met het Werkcafé Live. Op 12 september verzorgt het Werkcafé twee mooie workshops, namelijk ‘Uit je hoofd in je lijf’ en ‘Omgaan met tegenslagen.

  Meer info
 • Matchevent: ontmoet op 14 september je nieuwe werkgever!

  Ben je jonger dan 27 jaar en op zoek naar een baan, stage of BBL-plek? Kom dan naar het Matchevent op 14 september in Utrecht.

  Meer info
 • Fruitplukkers gezocht!

  Bent u een vroege vogel, een aanpakker en een groengenieter? Vijf fruittelers in Wijk bij Duurstede, Cothen en Werkhoven zijn op zoek naar 25 fruitplukkers! De eerste twee weken van september zullen de appels en peren geoogst moeten worden. Het fruitplukken is voor de duur van 4 tot 8 weken.

  Meer info
 • Aangepaste openingstijden Formulierenbrigade in zomer

  In juli en augustus heeft de Formulierenbrigade aangepaste openingstijden.

  Meer info
 • Ondernemende dagbesteding in Zeist: winnaars bekend

  Drie ondernemers hebben de challenge 'Ondernemende Dagbesteding' gewonnen. Ze werden gekozen uit maar liefst 40 ideeën van ondernemers. De winnaars verdelen 80.000 euro om met hun idee te gaan starten. Wethouder Marcel Fluitman: "Deze ondernemers hebben de wereld van de dagbesteding en de wereld van begeleid werken op een prachtige manier weten te combineren."

  Meer info
 • Welkom op de nieuwe website van de RSD!

  Wij heten u van harte welkom op onze nieuwe website. Zoals u kunt zien hebben de oude kleuren (rood en groen) plaatsgemaakt voor een frisse blauwe kleur. Deze blauwe kleur, én een opgefrist logo, zult u straks ook terugvinden op de enveloppen en brieven die u van de RSD ontvangt. Wat is er verder nog veranderd?

  Meer info
 • Nieuwkomers in gesprek met lokale werkgevers

  Op het gemeentehuis in Zeist was het donderdag 29 juni een drukte van belang. Meer dan 80 vluchtelingen met verblijfsvergunning die onlangs in de regio zijn komen wonen (‘nieuwkomers’), kregen de kans om kennis te maken met ruim 15 verschillende lokale werkgevers. Dit op initiatief van de RSD en de gemeente Zeist. De komende maanden leggen deze nieuwe Zeistenaren verschillende bedrijfsbezoeken in de regio af, om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en de beroepen in de regio.

  Meer info
 • RSD en Biga Groep bundelen krachten

  De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) en Biga Groep werken intensief samen. De twee organisaties starten verschillende  gezamenlijke projecten zodat meer kandidaten een volgende stap kunnen maken richting de arbeidsmarkt. De partijen hebben de nieuwe samenwerking vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. In deze samenwerking worden verschillende re-integratie-trajecten geboden waarbij het draait om de kansen en mogelijkheden van de werkzoekende. Werkzoekenden krijgen training, goede begeleiding en lopen stage bij een werkgever in de regio.

  Meer info

Pagina opties