Home Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

 • Waarschuwing! Wordt u gebeld door RSD incasso? Hang dan direct op!

  (08-11-2018)

  Er is een oplichtersbedrijf actief, onder de naam RSD incasso. Wordt u gebeld door RSD incasso (telefoonnummer 085-7326903)? Hang dan direct op.  

  Wij willen u via deze weg laten weten dat de Regionale Sociale Dienst KRH geen enkele relatie met dit bedrijf heeft. Ook bellen wij NOOIT voor het innen van rekeningen van abonnementen.

  Inmiddels hebben wij contact opgenomen met de politie om dit te stoppen.

 • Succesvolle Meet & Greet bij Van der Sijs Techniek & Automatisering

  (01-10-2018)

  Een groep van 24 werkzoekenden kreeg de kans om kennis te maken met Van der Sijs Techniek in Wijk bij Duurstede. Met als doel: een directe match of een passend vervolgtraject. Met succes! Maar liefst 4 deelnemers kunnen direct aan de slag!

  Meer info
 • Een kijkje in de keuken van Sandd

  (18-09-2018)

  Begin september was er een speedmeet bij postbedrijf Sandd in Utrecht. Een groep van 18 kandidaten was hierbij aanwezig. Tijdens deze speedmeet kregen de kandidaten een rondleiding binnen het bedrijf en konden zich zo een goed beeld vormen van het werken in de wereld van het (post) bezorgen. Zo kun je bij Sandd postbezorger vanuit huis worden, postsorteerder, chauffeur of pakketbezorger.

  Meer info
 • Vanaf 1 oktober - Mijn RSD: online bekijken van uw jaaropgaaf en uitkeringsspecificatie

  (18-09-2018)

  Met ingang van 1 oktober kunt u gebruik maken van Mijn RSD. Via Mijn RSD  kunt u uw jaaropgaaf en uitkeringsspecificatie bekijken en downloaden. Dit kan op ieder gewenst moment. Met ingang van 1 januari versturen wij de jaaropgave en uitkeringsspecificatie NIET meer per post. Door onze dienstverlening digitaal aan te bieden, kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

  Meer info
 • Feestelijke diploma-uitreiking WijkLeerbedrijf Zeist

  (13-09-2018)

  Dinsdag 11 september 2018 was het voor 13 deelnemers van WijkLeerbedrijf Zeist groot feest! Tijdens de officiële diploma-uitreiking namen zij, in het bijzijn van wethouder Laura Hoogstraten, hun welverdiende MBO 1 diploma Dienstverlening en Zorg in ontvangst.

  Meer info
 • Wij helpen u graag zo goed mogelijk! Helpt u ons daarbij?

  (10-09-2018)

  Vanaf het moment dat u bij de RSD komt, doen wij er alles aan om u een stap verder te helpen. Dit kan een stap zijn naar een betaalde baan, vrijwilligerswerk, of bijvoorbeeld een werkervaringsplek. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn hebben wij uw hulp nodig.

  Meer info
 • Fruit plukken kan de kans op werk vergroten

  (10-09-2018)

  In en om Wijk bij Duurstede werken momenteel zo’n 12 mensen met een uitkering in de fruitpluk. Zij doen hiermee werkervaring op, vergroten hun kans op werk en verdienen wat extra geld naast hun uitkering.

  Meer info
 • Ray Geerling interim-directeur RSD Kromme Rijn Heuvelrug

  (06-09-2018)
  Ray Geerling

  Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Werk en inkomen (RDWI) heeft Ray Geerling benoemd als interim-directeur van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD), de sociale dienst van de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Geerling volgt per 10 september David van Maanen op die sinds augustus directeur van de Sociale Dienst Drechtsteden is.   

  Meer info
 • Samen werken aan financiële rust

  (12-07-2018)

  Heeft u vragen of zorgen over geld? Heeft u achterstand in betaling of schulden? Onze medewerkers van Budget, Advies en Schulddienstverlening helpen u graag bij het zoeken naar een passende oplossing. Hoe eerder u hulp inroept, des te meer er mogelijk is!

  Meer info
 • Wijkleerbedrijf Zeist; deelnemers gezocht

  (21-06-2018)

  Ben je werkzoekend en niet in het bezit van een diploma? Heb je een uitkering en wil je met behoud van uitkering aan de slag binnen Zorg en Welzijn? Dan is dit de kans voor jou!

  Meer info
 • 'Schoon Wijk' werkt!

  (11-06-2018)

  ‘Schoon Wijk’ is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Wijk bij Duurstede en de Wijkse Loods. Het project ‘Schoon Wijk’ bestaat inmiddels twee jaar. Doel van het project is om mensen die niet zo gemakkelijk aan een baan komen, werk aan te bieden. Het gaat om jongeren, ouderen en mensen met een uitkering of zorgbudget. Misschien is het wel iets voor u!

  Meer info
 • Participatieverklaring verplicht onderdeel inburgering

  (04-06-2018)

  Op 1 oktober 2017 is de Wet Inburgering gewijzigd. Wie van buiten de EU langdurig in Nederland komt wonen, moet inburgeren. Een inburgeringsplichtige leert daarvoor de taal spreken en de Nederlandse samenleving kennen. De afspraken over inburgering zijn vastgelegd in de Wet Inburgering. De inburgeringsplichtige moet binnen een jaar een Participatieverklaringstraject (PVT) volgen en de Participatieverklaring tekenen.

  Meer info
 • Geslaagde kennismaking werkzoekenden bij Stichting Wijksport

  (23-04-2018)

  Onlangs waren zo'n 30 werkzoekenden aanwezig bij een meet-and-greet bij Stichting Wijksport op sportpark Mariënhoeve. Zij kregen via de RSD de kans om kennis te maken met de Wijkse werkgever, Stichting Wijksport. 
  Door middel van een rondleiding kon men kennis maken met de verschillende werkzaamheden waar Stichting Wijksport nieuwe krachten voor kan gebruiken. Er is vooral werk in de branche groen. Maar ook op het gebied van schoonmaak en onderhoud aan de sportvelden.

  Meer info
 • Aanstekelijk tuinieren

  (19-04-2018)

  Vindt u het fijn om te tuinieren? En zou u met begeleiding van een coach een bijdrage willen leveren aan een tuin of landgoed? Geef u dan nu op voor het project ‘Aanstekelijk Tuinieren’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Speciale tuinkennis is niet noodzakelijk; het plezier van buiten samen werken staat centraal!

  Meer info
 • Groen werkproject werpt vruchten af

  (11-04-2018)

  15 trotse groenmedewerkers ontvingen op 29 maart een certificaat tijdens de afsluiting van het bijzondere leerwerktraject ‘Werken in ‘t groen’. Een vernieuwend sectoraal werkproject dat wegens succes wordt herhaald.

  Meer info
 • Geslaagde Meet & Greet Agterberg Bedrijven

  (08-04-2018)

  Bij het Biltse bedrijf Agterberg was het zaterdag 7 april een drukte van belang. Een groep van 25 werkzoekenden kreeg via RSD de kans om kennis te maken met mogelijkheden die deze werkgever hen kan bieden. Met als doel: een directe match of een afspraak voor een sollicitatiegesprek. En met succes: de eerste vervolggesprekken met reële kansen op een baan zijn voor meerdere werkzoekenden een feit!

  Meer info
 • Wijkservicepunt Vollenhove geopend

  (19-03-2018)

  Begin maart werd het nieuwe Wijkservicepunt Vollenhove officieel geopend door wethouder Marcel Fluitman en vrijwilligers van het ontmoetingscentrum. In het nieuwe Wijkservicepunt kunnen inwoners van Zeist terecht met vragen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, zorg, werk en inkomen, jeugdhulp, wijkzaken en leefbaarheid. Er is een gezellige ontmoetingsruimte voor een kop koffie, een praatje of een maaltijd.

  Meer info
 • Werkroute van start!

  (16-02-2018)

  De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) en Biga Groep zijn 1 januari 2018 gestart met Werkroute. Het doel van Werkroute is om mensen met een arbeidsbeperking duurzaam toe te leiden naar een passende werkplek. Een vast team met medewerkers van de sociale dienst en van het sociaal werkbedrijf gaat hier vanaf nu gezamenlijk mee aan de slag.  

  Meer info
 • Inlooppunt Grip op de knip - voor al uw vragen over geld en administratie

  (15-02-2018)

  Uw leven kan er ineens anders uitzien door ziekte, ontslag of andere problemen. Heeft u moeite met rondkomen? Ontvangt u brieven die u niet begrijpt? Heeft u schulden? Het inlooppunt ‘Grip op de knip’ helpt u graag. Samen met u kijken we hoe we uw situatie kunnen verbeteren. Zodat u weer grip krijgt op uw financiën en administratie.

  Meer info
 • Stichting DeBroekriem

  (15-02-2018)

  Stichting DeBroekriem is een platform voor en door werkzoekenden. DeBroekriem organiseert in Zeist en omgeving verschillende netwerkbijeenkomsten en workshops. Ook zijn er online trainingen te volgen. U kunt zich hier kosteloos voor inschrijven!

  Meer info
 • Eigen kracht!

  (15-02-2018)

  Wilt u zich verder ontwikkelen en uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Zoekt u net dat éne stukje in uw puzzel dat nog ontbreekt? Dan is Eigen Kracht m/v echt iets voor u! De Vrijwilligerscentrale Zeist helpt u graag om het ontbrekende stukje te vinden.

  Meer info
 • Bent u al bekend met de U-pas?

  (14-02-2018)

  De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Ook krijgt u korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties, én zijn er bijdragen voor uw kind. 

  Meer info
 • Minimaregelingen Wijk bij Duurstede

  (13-02-2018)

  Voor iedereen die rond moet komen met een laag inkomen of een minimuminkomen zijn er minimaregelingen. Woont u in de gemeente Wijk bij Duurstede? Dan is het goed om te weten dat vanaf dit jaar Stichting Binding de aanvragen afhandelt.

  Meer info
 • Werk maken van zwerfafval

  (06-02-2018)

  Onder de aanvalskreet “Afvalluh!” is eind januari een groep medewerkers de strijd aangegaan met het zwerfafval in het centrum van Zeist. Op 29 januari was de kick-off van dit bijzondere samenwerkingsproject waarbij winst voor het milieu, de werkgelegenheid en het winkelplezier in Zeist hand in hand gaan.

  Meer info
 • Bijzondere Bijstand gewijzigd

  (12-12-2017)

  Wanneer u een laag inkomen heeft en voor bijzondere kosten komt te staan, kunt u soms een beroep doen op bijzondere bijstand. Het moet dan wel noodzakelijk zijn dat u die bijzondere kosten maakt. Bijzondere bijstand is een vergoeding voor extra of hoge kosten. U krijgt de vergoeding als gift of als lening. Hoe hoog de bijzondere bijstand is, hangt af van het soort kosten dat u maakt. De RSD gaat uit van de goedkoopst passende oplossing. Onlangs is de bijzondere bijstand op een aantal onderdelen gewijzigd.

  Meer info
 • Wijziging inlichtingenplicht

  (07-12-2017)

  Om te kunnen beoordelen of u recht heeft op financiële ondersteuning of een uitkering, moet de Regionale Sociale Dienst (RSD) veel van u weten. Wij vragen daarom van u om alles wat van invloed kan zijn op het recht of de hoogte van uw uitkering zo gauw mogelijk te melden. Dit wordt de inlichtingenplicht genoemd. Twijfelt u of u iets moet doorgeven? Overleg dit dan met ons.

  Meer info
 • Succesvolle Meet & Greet bij Hotel de Biltsche Hoek

  (04-12-2017)

  Eind november heeft een grootse Meet & Greet plaats gevonden bij het Van der Valk Hotel de Biltsche Hoek. Ruim 35 werkzoekenden kregen via Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) de kans om kennis te maken met deze Biltse Werkgever. Wethouder Rost van Tonningen opende deze Meet & Greet waar niet het CV , maar het gesprek voeren over werkkansen en werkzaamheden bij de Biltsche Hoek centraal stond.

  Meer info
 • Vrijwilligerswerk bij Humanitas: iets voor u?

  (28-11-2017)

  Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan mag u in de meeste gevallen vrijwilligerswerk doen. Door vrijwilligerswerk te doen, doet u werkervaring op. Hierdoor neemt de kans op betaald werk toe! De vereniging Humanitas is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Wellicht is dit iets voor u?

  Meer info
 • 600 werkzoekenden en 60 werkgevers bij ‘Alleen Talent Telt’ event

  (27-11-2017)

  FC Utrecht stadion Galgenwaard was 21 november het toneel van Alleen Talent Telt! 600 werkzoekenden met een arbeidsbeperking hadden de kans één of meer van de maar liefst 60 werkgevers te spreken. Voor werkzoekenden waren visagisten en kappers voor een make-over beschikbaar. Maar ook voor het cv en de nodige profielfoto’s waren professionals beschikbaar.

  Meer info
 • WijkLeerbedrijf Zeist officieel geopend

  (23-11-2017)

  Wethouder Jansen heeft dinsdag 14 november 2017 het WijkLeerbedrijf in Zeist officieel geopend. WijkLeerbedrijf Zeist is een samenwerking tussen de gemeente Zeist, de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, MBO Utrecht en Calibris Advies. In het WijkLeerbedrijf volgen 15 deelnemers een jaar lang een MBO-niveau 1 opleiding Dienstverlening en zorg. Tijdens hun stage bieden zij hulp aan kwetsbare inwoners binnen de gemeente Zeist.

  Meer info
 • Weer aan de slag met WERKEN ANNO NU

  (04-09-2017)

  Bent u er klaar voor om te gaan werken? Maar is het nog niet gelukt om een nieuwe baan te vinden? Onze training ‘WERKEN ANNO NU’ kan hier verandering in brengen! (Oud) deelnemer Ben Streng vertelt er graag meer over. Hij vond vrij snel na de training al een nieuwe baan! Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? Hij vertelt er graag meer over.

  Meer info
 • WERKEN ANNO NU

  (29-08-2017)

  Bent u er klaar voor om te gaan werken? Maar is het nog niet gelukt om een nieuwe baan te vinden? Dan brengen wij graag onze training ‘WERKEN ANNO NU’ bij u onder de aandacht. Wat houdt deze training in en wat kun je ermee?

  Meer info
 • Werkgevers en werkzoekenden speeddaten in het bos

  (01-03-2017)

  Niet langer zoeken werkgevers in het groen naar kandidaten via het klassieke CV. Het project “Het Brede Bos” van de gemeente Zeist, Staatsbosbeheer en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) biedt werkgevers de mogelijkheid om hun nieuwe werknemers live te zien werken op hun werkplek: in het bos. In de groensector is veel personeel nodig op allerlei niveaus. Dit project biedt deelnemers de kans om werkervaring op te doen, een praktijkopleiding te volgen en de mogelijkheid om door te stromen richting een reguliere of (deels) betaalde baan. Diverse groenbedrijven hebben zich al gecommitteerd aan het project en toegezegd flexibel of vast gebruik te gaan maken van de pool medewerkers die door het project ontstaat. 

  Meer info
Archief

Pagina opties