De kosten voor energie zijn flink gestegen. Daarom heeft het kabinet eind vorig jaar al aangekondigd dat huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag krijgen. De regering is op dit moment nog bezig met het wettelijk regelen van deze toeslag. De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) gaat de regeling uitvoeren namens de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. De RSD heeft besloten om vooruit te lopen op deze wettelijke regeling. Wat betekent dit voor u?

Ontvangt u een bijstandsuitkering of een IOAW-uitkering?

Kreeg u vóór 18 maart een bijstandsuitkering of een IOAW-uitkering? Dan heeft u al een deel (€ 200,-) aan energietoeslag via de RSD ontvangen. Het restant van de energietoeslag (€ 600,-) betaalt de RSD uit, zodra de wettelijke regeling op de juiste manier kan worden uitgevoerd. Wij vragen nog heel even uw geduld.

Wanneer u na 18 maart een bijstandsuitkering of IOAW-uitkering heeft gekregen, dan ontvangt u het totale bedrag aan energietoeslag (€ 800,-) in één keer. De RSD zorgt via een automatische betaling ervoor dat het geld op uw rekening staat. U hoeft zelf dus niets te doen.

Valt u buiten deze groep?

Meer informatie vind u hier

Financiële hulp

Inwoners die nu al door de stijgende energieprijzen financieel in de problemen zijn gekomen, kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij de RSD. Dit door contact op te nemen met Schulddienstverlening via het telefoonnummer 030 – 692 95 00(externe link). Mailen kan natuurlijk ook: info@rsdkrh.nl. Wij staan iedere werkdag tussen 8.00 – 17.00 uur voor u klaar.