Cybercriminelen gebruiken de energietoeslag om mensen op te lichten. Pas op! Door het sturen van nepberichten via e-mails en sms’jes over de eenmalige energietoeslag, hopen zij informatie over u te krijgen. Er wordt gevraagd door te klikken op een meegestuurde link. Doe dit niet! Soms worden de nep mails of sms-jes ook gevolgd door neptelefoontjes van ‘uw bank’. Ga hier niet op in. Op deze manier proberen de criminelen achter uw bankgegevens te komen.

Waar moet je op letten?

Klik nooit op een link of een button in een e-mail, sms of WhatsApp bericht van een bank. Banken vragen nooit op deze manier naar uw bankgegevens. Twijfelt u? Neem dan telefonisch contact op met uw bank.

Energietoeslag aanvragen

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u mogelijk recht op de eenmalige energietoeslag. Deze kunt u aanvragen via onze website www.rsdkrh.nl(externe link). De buttons die op de website van de RSD staan, kunt u wél aanklikken zonder enig risico. Bij het aanvragen van de energietoeslag logt u vanaf onze site in met uw DigiD, in een beveiligde omgeving. De RSD stuurt nooit e-mails en sms-jes waarin je deze energietoeslag kan aanvragen.

Vragen?

Heeft vragen over de energietoeslag? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen: tel. 030 – 692 95 00. Mailen kan ook: energietoeslag@rsdkrh.nl.