Meer dan 1000 kinderen over heel Nederland is dat inmiddels gelukt. Zij zijn de trotse bezitter van een reiscertificaat. Maar om nog meer kinderen dit plezier te geven, zijn vrijwilligers nodig die kinderen hierbij helpen en zo hun zelfvertrouwen vergroten.

De Reiskoffer zoekt mensen die het leuk vinden kinderen hierbij te begeleiden. “Je ziet de kinderen groeien”, zegt vrijwilliger Kees. “Ze durven steeds meer zelf. Ik geef ze les in het verkeer en aanwijzingen, stimuleer ze mensen aan te spreken als ze de weg even kwijt zijn. Voor deze kinderen is dat zo waardevol, meedoen in de samenleving op eigen kracht.”

Hoe ziet je je dag eruit als vrijwilliger? Het eerlijke antwoord is: vroeg je bed uit. Je haalt het kind bij zijn of haar thuisadres op en begeleidt ze in het Openbaar Vervoer of op de fiets. Afhankelijk van het vervoermiddel van het kind. Je oefent de route meestal twee keer per week, heen en weer. Als vrijwilliger maak je dus vier reisbewegingen op een dag. Na zes weken hebben de meeste kinderen het goed onder de knie.

Nieuwsgierig? Bekijk dan eens de volgende trailer:

https://youtu.be/h4A-6byWpLc

Meer informatie: Irma Kooiman

Projectcoördinator De Reiskoffer

Tel: 06 13184616

Mail: irmakooiman@carolienaalders.nl

Werkzaam op woensdag, donderdag en om de week op dinsdag of vrijdag

[Op de foto een vrijwilliger aan het werk].