De Regionale Cliëntenraad (RCR) is een onafhankelijke raad die de belangen vertegenwoordigt van cliënten die een inkomen ontvangen van de RSD (Regionale Sociale Dienst). Of die op een andere manier te maken hebben of krijgen met de RSD. De Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur van de RSD. We hebben hard gewerkt aan de rol en de positie van de Cliëntenraad en inmiddels kunnen we zeggen: we doen ertoe!

De Regionale Cliëntenraad (RCR) vergadert ongeveer één keer per maand. Daarnaast is er regelmatig overleg met vertegenwoordigers van de RSD en ook met het bestuur van de RSD. De Regionale Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de RSD.

Wie zijn de leden van de Cliëntenraad?

De leden van de Cliëntenraad zijn inwoners van één van de vijf gemeenten die vertegenwoordigd zijn bij de Regionale Sociale Dienst. Het gaat om de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Wat verwachten we van nieuwe leden en een nieuwe voorzitter?

Van de nieuwe leden en voorzitter wordt verwacht dat hij of zij goed geïnformeerd is over de belangen van de cliënten in het sociale domein, in het bijzonder van de mensen die een uitkering op basis van de Participatiewet ontvangen. Voor de voorzitter geldt dat kennis van de lokale politiek en een netwerk binnen relevante organisaties en instellingen gewenst is. Een uitgebreide profielschets is op aanvraag beschikbaar.

Enthousiast geworden?

Ben u geïnteresseerd om lid of voorzitter te worden van de Cliëntenraad? Neem dan contact met ons op via info@rcrkrh.nl. Bellen kan ook: tel. 06 - 228 486 28.