De Regionale Cliëntenraad (RCR KRH) is een onafhankelijke raad die de belangen vertegenwoordigt van cliënten die een inkomen ontvangen van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD). Ook kun je als cliënt op een andere wijze te maken hebben met de RSD. Vanwege het vertrek van één van de leden, is de Regionale Cliëntenraad op zoek naar een nieuw lid, afkomstig uit Zeist, die zich wil inzetten om de belangen van de cliënten van de RSD te dienen.

Meer over de cliëntenraad

De cliëntenraad is samengesteld uit inwoners van de gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik en De Bilt. Dit geldt met ingang van januari 2022 helaas niet langer voor de gemeente Zeist. Het enige lid afkomstig uit deze gemeente stopt dan.

Nieuw lid gezocht

De cliëntenraad is op zoek naar een nieuw lid, afkomstig uit Zeist, die de belangen van de cliënten van de RSD wil dienen. Dit doet de cliëntenraad met gevraagde en ongevraagde adviezen aan de RSD en aan het Algemeen Bestuur van de RSD. Misschien is dat een rol die u past?

Het is niet noodzakelijk dat een lid van de RCR zelf ook cliënt is van de RSD. Affiniteit met de doelgroep, het sociale domein en het beleid van de RSD is natuurlijk wel van belang; net als de vaardigheid om adviezen uit te brengen. De cliëntenraad bedrijft geen politiek; zij proberen het belang van de cliënt zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Zij behandelen ook geen individuele zaken.

De cliëntenraad vergadert ongeveer 12x per jaar als raad en daarnaast regelmatig met het management en het Algemeen Bestuur van de RSD. Leden van de RCR ontvangen een bescheiden vergoeding.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Bel dan met de voorzitter Erik van Esterik (tel: 06 - 83 94 51 63).